Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mustafa Cerić:

'Tragedija Vukovara dovela je do Srebrenice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši poglavar Islamske zajednice u BiH i predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa Mustafa Cerić naglasio je da se Vukovar i Srebrenica ne smiju više nikada nikome dogoditi niti ih smijemo zaboraviti.

Bivši poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hrecegovini i predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa Mustafa Cerić u posebnoj poruci u povodu 23. obljetnice pada Vukovara i zločina počinjenih u tom gradu istaknuo je u utorak kako Vukovar baš kao ni Srebrenica ne smiju biti zaboravljeni jer su to gradovi čija će imena ostati upisana u najmračniji dio povijesti 20. stoljeća.

Pročitajte i ovo Kolona sjećanja - 135 za vrijeme Dana sjećanja U Vukovaru mahao zastavom s nedopuštenim simbolima: Dobio pet dana zatvora Obilježavanje stradanja u Vukovaru diljem Hrvatske Tužna obljetnica VELIKA FOTOGALERIJA Pogledajte kako se Hrvatska poklonila žrtvi Vukovara: U brojnim gradovima palile se svijeće i šetalo u znak sjećanja

'Žrtve nasilja i genocida zaslužuju naše poštovanje i opominju nas da njihova žrtva ne smije biti zaboravljena', stoji u poruci Cerića koji nosi titulu reis emeritus.

Cerić ističe kako je sve što se zbilo u Vukovaru 1991. godine predstavljalo uvod i svojevrsnu zloslutnu najavu onoga što će se zbivati u naredne četiri godine, kako u Hrvatskoj, tako i u Bosni i Hercegovini.

Mladi Jastreb: 'Ne bi govorio o kolonama, već o manipulaciji očajnika koji ne znaju ni sami što hoće'

Dodao je kako vrijeme i povijest tek trebaju pokazati zašto je svijet ostao nijem i nije reagirao na zvjerstva u Vukovaru nezapamćena u Europi još od Drugog svjetskog rata, dopuštajući tako da se ideja o Velikoj Srbiji održi, ojača i dovede do genocida u Srebrenici.

Cerić je izrazio nadu da krik 'Nikada više' ipak neće utihnuti i da Europa i cijeli svijet to moraju ispoštovati i ne dopustiti da se dogode neki novi Vukovar ili Srebrenica.

Izražavajući iskreno suosjećanje s obiteljima žrtava Vukovara, Cerić naglašava da se Vukovar i Srebrenica ne smiju više nikada nikome dogoditi niti ih smijemo zaboraviti.

'Dugujemo to žrtvama, ali i našim potomcima da im se ne dogodi to što se dogodilo nama', poruka je Mustafe Cerića. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene