Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić osudio je terorističke napade 11. rujna povodom njihove devete godišnjice i izrazio sućut obiteljima žrtava i cijelom američkome narodu u pismu otpravniku poslova američkog veleposlanstva u BiH Jonathanu Mooreu, prenose tiskani mediji u BiH.


'Želim da znate da muslimani Bošnjaci, koji su me ovlastili da govorim u njihovo ime, oštro i nedvosmisleno osuđuju svaku vrstu nasilja i terora, posebno ako ga netko čini u ime vjere ili politike mržnje. Molim vas da obiteljima i prijateljima nedužno nastradalih prenesete naše iskreno suosjećanje s njihovim bolom i patnjom dok obilježavaju sjećanje na tragični događaj od 11. rujna koji je potresao cijeli svijet', navodi se u pismu reisa Cerića.

Vezani članci Bugojno U Bugojnu traje potraga za 15 nestalih Hrvata: Bili su zatočeni u logoru na nogometnom stadionu Zoran Milanović sastao se s gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem Milanović oštro odgovorio na prozivke: "Hrvati su žrtve političke krađe. Doći će kraj preglasavanju u BiH"

>> Napad na WTC: 9. godina od napada koji je promijenio svijet

'I kao što američki narod pokazuje suosjećanje s našim bolnim sjećanjem na 11. srpnja u Srebrenici, mi smo danas s američkim narodom u njegovom tužnom sjećanju na 11. rujna'.

Poglavar Islamske zajednice u BiH izrazio je u pismu i nadu da se više nikada i nikome ne ponovi 11. rujan. (Hina)