Zlostavljanje, ilustracija (Foto: GettyImages)
Zlostavljanje, ilustracija (Foto: GettyImages)

Muškarac iz Daruvara pogrdnim se imenima obraćao supruzi. Protiv njega su pokrenuli prekršajni postupak.


Općinski sud u Bjelovaru, stalna služba Daruvar, prošli mjesec nepravomoćno je osudio muškarca (61) na novčanu kaznu od 2100 kuna. 

Vezani članci Obiteljsko nasilje, ilustracija (Foto: Pixsell, Davor Puklavec) Stravičan slučaj u okolici Varaždina: Muškarac dva puta pokušao ubiti suprugu i maloljetnu kćer Policija, ilustracija (Hrvoje Jelavić/PIXSELL) Mladić (23) vrijeđao policajce i pokazivao spolovilo: "Možete mi se napušiti..."

On je u lipnju ove godine izrazima “kurvo” i “droljo” izvrijeđao svoju suprugu. Policija ga je nakon dojave privela, a prekršajni sudac mu je odredio zadržavanje u pritvoru od 8. do 15. lipnja.

"Protiv muškarca su pokrenuli prekršajni postupak, a 16. kolovoza sudac mu je izrekao kaznu od 2100 kuna", potvrdio je Darko Laklija, glasnogovornik suda u Bjelovaru.

Kako je u pritvoru proveo tjedan dana, a dan pritvora vrijedi 300 kuna, izrečenu prekršajnu kaznu neće platiti, već se ona smatra već izvršenom.

Presudu muškarac nije primio, pa sad stoji na oglasnoj ploči, do 10. rujna, kada će, ako se osuđeni ne bude žalio, postati pravomoćna. 

Laklija kaže da muškarac dosad nije bio pravomoćno osuđivan.