Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog reforme Hitne pomoći

BLOKADA JADRANSKE MAGISTRALE 'Tko će ljude imati na duši?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotinjak stanovnika otoka Murtera na čelu s načelnikom Općine Tisno Ivanom Klarinom blokiralo je u utorak ujutro na nekoliko minuta jadransku magistralu kod čvora Kapela, prosvjedujući zbog najave da će se na Murteru ukinuti "tim 1" Hitne pomoći, u čijem je sastavu i liječnik.

Medicinski "tim 1" je godinama djelovao u Tisnom, a sastojao se od liječnika, medicinske sestre i vozila. Prema najavi nove organizacije Tisno bi dobilo "tim 2", bez liječnika, a stanovnici otoka smatraju da je to nedostatno budući da do Hitne pomoći u Šibeniku imaju više od 40 kilometara.

Pročitajte i ovo Prosvjednici u Izraelu Četvrti dan zaredom Prosvjednici s bakljama pred zgradom parlamenta: Traže nove izbore i optužuju izraelsko vodstvo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati

Prosvjednici su magistralu blokirali noseći transparent "Tko će ljude imati na duši", "Hitna neće s otoka" i sl. Osobito ih, kako navode, smeta što su prema novoj raspodjeli Vodice dobile "tim 1", iako su od Šibenika udaljene 20-ak kilometara.

Klarin je istaknuo kako je tijekom ljetnih mjeseci više od 30 tisuća ljudi na otoku Murteru i pozvao ministra zdravlja da promijeni odluku, kako se ne bi ponavilo da, kao 2012. godine, za ozlijede djeteta ili hitne slučajeva sa starijim ljudima čekala Hitna po nekoliko sati.

Najavio je nove prosvjede ako se odluka ne promijeni, a i prosvjede pred vodičkom gradskom upravom budući da su Vodičani, istaknuo je, Murterinima "ukrali hitnu".

Murterini su se razišli, a o novim okupljanjima odlučit će nakon reakcije Ministarstva. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene