Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djelatnika osiguranja koji je čuvao premijerku Kosor MUP štiti.


Djelatnik na osiguranju premijerke Jadranke Kosor prilikom njenog jučerašnjeg posjeta Splitu, u trenutku postupanja prema novinarki 'Novog lista' 'nije znao da se radi o novinarki budući mu je osoba prilazila s leđa', te - na temelju sada prikupljenih informacija - nisu utvrđene povrede pravila postupanja djelatnika, priopćio je danas načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

Vezani članci Ilustracija - 1 Akcija uradi sam mogla bi vas skupo stajati: U Njemačkoj su neki kućni radovi zabranjeni, provjerili smo kako stoje stvari u Hrvatskoj Divlja svinja Noćna mora vozača, nalet na divljač nosi golemu štetu: "Sama sam morala popraviti automobil"

>> Pala u naguravanju s premijerkinim osiguranjem

U povodu jučerašnjeg incidenta u Splitu između djelatnika na osiguranju predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor i novinarke Novog lista, po nalogu Glavnog ravnatelja policije obavljeni su razgovori s novinarkom Sanjom Vukčević i djelatnicima iz Uprave za posebne poslove sigurnosti koji su sudjelovali u osiguranju, navodi se u priopćenju.

'Djelatnik osiguranja djelovao je sukladno pravilima struke'

Iz izjave gospođe Vukčević vidljivo je kako je, u namjeri da fotografira predsjednicu Vlade RH, prišla s leđa djelatnicima na osiguranju i pokušala se neposredno približiti predsjednici Vlade.

'U tom trenutku jedan od djelatnika na osiguranju reagirao je sukladno pravilima struke i onemogućio neposredno približavanje štićenoj osobi. Važno je istaći kako, u trenutku postupanja, djelatnik na osiguranju nije znao da se radi o novinarki budući da mu je osoba prilazila s leđa', stoji u priopćenju.

Na temelju do sada prikupljenih informacija nisu utvrđene povrede pravila postupanja djelatnika Uprave za posebne poslove sigurnosti, navodi načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec .(Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju