Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djelatnika osiguranja koji je čuvao premijerku Kosor MUP štiti.


Djelatnik na osiguranju premijerke Jadranke Kosor prilikom njenog jučerašnjeg posjeta Splitu, u trenutku postupanja prema novinarki 'Novog lista' 'nije znao da se radi o novinarki budući mu je osoba prilazila s leđa', te - na temelju sada prikupljenih informacija - nisu utvrđene povrede pravila postupanja djelatnika, priopćio je danas načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

Vezani članci Opća bolnica u Puli Koristio je šifre drugih djelatnika bolnice: USKOK proširio istragu na pulskog kirurga zbog krivotvorenja liječničkih nalaza Nedopuštena roba - 17 Pokušali su u zrakoplov prošvercati sulude stvari, pogledajte što je otkrilo osiguranje

>> Pala u naguravanju s premijerkinim osiguranjem

U povodu jučerašnjeg incidenta u Splitu između djelatnika na osiguranju predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor i novinarke Novog lista, po nalogu Glavnog ravnatelja policije obavljeni su razgovori s novinarkom Sanjom Vukčević i djelatnicima iz Uprave za posebne poslove sigurnosti koji su sudjelovali u osiguranju, navodi se u priopćenju.

'Djelatnik osiguranja djelovao je sukladno pravilima struke'

Iz izjave gospođe Vukčević vidljivo je kako je, u namjeri da fotografira predsjednicu Vlade RH, prišla s leđa djelatnicima na osiguranju i pokušala se neposredno približiti predsjednici Vlade.

'U tom trenutku jedan od djelatnika na osiguranju reagirao je sukladno pravilima struke i onemogućio neposredno približavanje štićenoj osobi. Važno je istaći kako, u trenutku postupanja, djelatnik na osiguranju nije znao da se radi o novinarki budući da mu je osoba prilazila s leđa', stoji u priopćenju.

Na temelju do sada prikupljenih informacija nisu utvrđene povrede pravila postupanja djelatnika Uprave za posebne poslove sigurnosti, navodi načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec .(Hina)