Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dovršena krim istraga

MUP objavio za što tereti Kovača i policajca osumnjičenog da mu je pomogao lažirati prijetnje, policajac udaljen iz službe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među uhićenima povezanim uz slučaj SDP-ovog saborskog zastupnika Stjepana Kovača je i jedan policajac, Mario Sever. MUP navodi da je policajac angažirao treću osobu, Damira Ledenčana, kako bi iscenirali prijetnju Kovaču.

Policajci službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko-križevačke, proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana u dobi od 47, 45 i 53 godina, od kojih je jedan policajac. MUP ne navodi imena osumnjičenih.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

Utvrđena je osnovana sumnja da je 45-godišnji Kovač kod prijavljivanja kaznenog djela koje se progoni po privatnoj tužbi, koristeći svoj autoritet dužnosnika, zatražio od 47-godišnjeg Severa da stvori osnovu za pokretanje kriminalističkog istraživanja kaznenog djela po službenoj dužnosti.

Policajac je angažirao treću osobu, 53-godišnjeg Ledenčana, te su zajedno s Kovačem inscenirali kazneno djelo Prijetnje. Nakon toga je Kovač podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog Prijetnje koja se progoni po službenoj dužnosti.

Po prijavi je postupao upravo osumnjičeni Sever te je poduzimao mjere i radnje kako bi o rezultatima i s informacijama upoznavao Kovača. Takve dobivene informacije, koje su tajne, Kovač je koristio u svoje privatne svrhe.

Sumnja se i da je policajac kojem su bile dostupne informacije o provođenju posebnih dokaznih radnji nad određenim osobama, te informacije ustupio osobi nad kojom su se provodile spomenute radnje, sve kako bi omogućio da više osoba izbjegne kazneni progon i sakrije dokaze o počinjenju kaznenih djela.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja sva trojica su pritvorena uz kaznenu prijavu USKOK-u. Osumnjičeni policajac je udaljen iz službe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene