Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poslodavci podržavaju Vladine napore da ključne investicije idu po ubrzanom postupku. Građanske udruge pak negoduju jer se isključuje lokalna samouprava.


Vlada je u saborsku proceduru poslala Zakon o strateškim investicijama koji bi trebao znatno ubrzati administrativne procedure. Predlaže se da svaka investicija iznad 150 milijuna kuna, odnosno 20 milijuna kuna ako je u području od posebne skrbi, bude proglašena strateškom.

U takvim projektima procedure izdavanja potrebnih dozvola ne bi trebale biti duže od najviše mjesec dana, a provedba će biti pod Vladinim nadzorom.

>> Grčić: 'Ovo je revolucionaran Zakon!'; Milanović: 'I nije baš!'

Oporba ne vjeruje u ovakav Vladin pokušaj ubrzavanja procedura. 'Mi u HDZ-u, s obzirom na sve što je ova Vlada učinila u ovih godinu i pol dana i ono što nije učinila, dakle puno toga što nije učinila, a trebala je učinit - razno raznih reformi, jednostavno ne vjerujemo da su u stanju bilo što pokrenuti',kazao je Domagoj Ivan Milošević.

Vezani članci Andrej Plenković Stigla reakcija Vlade na sramotu u Imotskom: ''Može se suditi predsjedniku, premijeru... nikako ne manjinama'' Rodiljne potpore veće od travnja za 1663 kn - 2 Rodiljne potpore od travnja veće za 1663 kune, potrebni staž smanjuje se za tri mjeseca

Ivica Mudrinić, predsjednik HUP-a smatra da zakon ne rješava sve, ali da pomaže da neke investicije dođu u Hrvatsku. 'Zakon ne rješava sve, međutim, pomaže da se odčepi proces investiranja, da neke investicije dođu u Hrvatsku te da konačno dobijemo nova radna mjesta', kazao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook