Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Puno smo napravili'

Mrsić: Uredili smo porezni sustav, donijeli smo neke promjene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić izjavio je danas kako je vrlo kratko vrijeme da se ocijene pravi dosezi rada Vlade te da su puno napravili u prvih šest mjeseci.

'Uredili smo porezni sustav, donijeli smo neke promjene, za očekivati je da ćemo u sljedećih šest mjeseci, godinu dana vidjeti plodove toga rada', ocijenio je ministar Mrsić.

Istaknuo je kako očekuje da ćemo negdje sredinom 2013. imati bolju situaciju.

Na upit novinara, kakvo je stanje u njegovu resoru, Mrsić je odgovorio da u njegovu resoru ima puno promjena. 'Ići ćemo i u promjenu mirovinskog sustava. Ići će određene izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju. A što se tiče Zakona o radu on će isto tako doživjeti određenu diskusiju, dakle, ima puno inicijativa da se Zakon o radu mijenja. Dakle, mi želimo otvoriti sljedeće godine diskusiju o tome', najavio je Mrsić.

Pročitajte i ovo Ivo Bićanić, ekonomist "PRIMITIVNI POREZNI SUSTAV" Stručnjak upozorava: Reforme nisu uspješne, u Hrvatskoj se teret koronašoka prebacuje na buduće generacije Slika nije dostupna ''rijeka brana fašizmu'' Mrsić: ''Lijeve opcije trebaju se udružiti da spriječe dolazak crne desnice na čelu sa Škorinim ustašama''

>> Alarmantno stanje: Trećina nezaposlenih su mladi bez dana iskustva

Rekao je da ove godine ide Zakon o reprezentativnosti sindikata, te idu mjere aktivne politike zapošljavanja. 'Tu smo postigli dobre rezultate. Sljedeće godine očekujem još i veće', istaknuo je.

Na upit novinara jesu li sindikati 'malo smirili strasti', Mrsić je rekao da s njima žele sjesti za stol i razgovarati. 'Ono što smo više puta naglašavali da je socijalni dijalog nama izuzetno važan i želimo sjesti za stol i zajedno razgovarati o svemu onome što bi trebali razgovarati', izjavio je Mrsić. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene