Mirando Mrsić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Mirando Mrsić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što je Domovinski pokret Miroslava Škore u povodu komemoracije u Jasenovcu poručio da podržava znanstvenike koji istražuju "pravu istinu" o tamošnjem logoru, predsjednik stranke Demokrati Mirando Mrsić ocijenio je da Škoro vrijeđa zdrav razum i povijesne činjenice.


"Danas se navršava 75 godina od proboja iz ustaškog logora Jasenovac, logora koji je usmrtio preko 83.000 žrtava koje su ubijene samo zato što su bile druge i drugačije. Pozivanje Miroslava Škore, Suverenista i ostalih tvrdih desničara da se sazna 'prava istina' vrijeđanje je zdravog razuma i povijesnih činjenica", navodi se u priopćenju Demokrata.

Vezani članci Mirando Mrsić Mrsić: ''Lijeve opcije trebaju se udružiti da spriječe dolazak crne desnice na čelu sa Škorinim ustašama'' Miroslav Škoro Škoro uputio poruku Bernardiću i Plenkoviću: "Imam jednu lošu vijest za vas. Puno ste mi zala učinili ovih dana"

Što se tiče Škorinog pozivanja na Tuđmana koji je "zbog hrabrosti da preispituje tu temu završio u zatvoru", Mirando Mrsić podsjeća da je Tuđman pripadao antifašističkom pokretu i znao je koliko je zlo napravljeno u Jasenovcu.

Osuđuje Škorino ''ljigavo dodvoravanje''

"Skrivajući se iza Tuđmana, Škoro namjerno izostavlja činjenicu da je Hrvatska nastala na antifašističkom pokretu i da su nam međunarodne granice početkom 90. potvrđene takve kakve su izborene u NOB-u", napisao je Mrsić u odgovoru Domovinskom pokretu.

Upravo zahvaljujući antifašističkom pokretu s Hrvatske nije potrebno skidati nikakvu ljagu, jer je prije 75 godina antifašistički pokret pobijedio nad zlom koje je odgovorno za ubojstvo više od 83.000 nevinih u Jasenovcu, a ne smije se zaboraviti ni Danicu, Pag, Molat, Rab i ostale logore.

"Mi pripadamo pobjednicima i to u našem Ustavu jasno piše. Zato osuđujem ovo ljigavo dodvoravanje Miroslava Škore krajnjoj desnici koja pod izlikom 'prave istine' želi prekopavati Jasenovac nadajući se da je Sava odnosila žrtve Jasenovca uzvodno, kao u dokumentarcu Jakova Sedlara", poručuje Mrsić u priopćenju. (Hina)