Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cilj pregovora

Mrsić: Cilj je rezanje dodataka na plaću državnih zaposlenika!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar rada Mirando Mrsić potvrdio je kako će pregovori sa sindikatima oko promjena kolektivnih Ugovora početi već krajem ovog mjeseca.

Kolektivni ugovori garantiraju razna prava. U HŽ-u, na primjer, svi koji kao tehnološki višak dobiju otkaz mogu primati plaću još tri godine bez da dolaze na posao. U Janafu se plaćaju razni specijalistički pregledi, a godišnje radnici od dodataka na plaću dobiju i po 10 tisuća kuna. Tu su još razne stimulacije, darovi za djecu i nagrade kao standard u kolektivnim ugovorima. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''rijeka brana fašizmu'' Mrsić: ''Lijeve opcije trebaju se udružiti da spriječe dolazak crne desnice na čelu sa Škorinim ustašama'' Slika nije dostupna "Izvanredno stanje u državi" Demokrati i Laburisti traže opoziv izbora: "Plenković zbog njih ugrožava zdravlje nacije"

'Iz ovih kolektivnih ugovora vidimo da su se ponekad dogovarala prava koja nisu odgovarala ekonomskom trenutku tvrtke i tu vidimo i određeno skupljanje političkih poena i podilažanje sindikatima i mislomo da ta praska više neće postojati', kaže ministar Mrsić.

Mrsić potvrđuje da će pregovori početi već krajem mjeseca. Vlada treba dovršiti imenovanje pregovaračkih timova i krenuti u češljanje stavki kolektivnih ugovora. Osim rezanja svega što je dodatak na plaću Vlada želi promjeniti i stavku da prava iz kolektivnih Ugovora traju i nakon što sami Ugovori prestaju važiti. 

>> Čačić o višku radnika: 'Naravno da se to ne radi preko koljena'

Ministar je podsjetio da Vlada želi sačuvati radna mjesta. Cilj je, ponavljaju iz vlade, rezanje svih dodataka na plaće 240 tisuća državnih zaposlenika.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene