Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mještani čiste

Mrkopljem odzvanja zvuk motornih pila, dimi se na sve strane...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nesvakidašnja akcija u Mrkoplju u Gorskome kotaru. Mještani su prionuli poslu i sami uređuju skijaške staze na nekada poznatom skijalištu - Ćelimbaši.

Dok je u tijeku popravak vučnice - Mrkopaljci uređuju staze skijališta koje tri godine nije radilo. Nadaju se da će već ove godine tim stazama ponovno skijati ne samo oni, već i mnogobrojni gosti koje očekuju.

Pročitajte i ovo Ilustracija loši uvjeti Čistačica se u japankama popela da očisti prašinu u zgradi Ministarstva i pala, dobit će veliku odštetu Potres kod Mrkoplja (Foto: EMSC) Novo podrhtavanje tla Potres jačine 3,3 stupnja zatresao Gorski kotar: "Bio je kratak, ali me probudio. Krevet mi se tresao nekoliko sekundi"

Mrkopljem odzvanja zvuk motornih pila, dimi se na sve strane. Mještani su se u velikom broju odazvali na dobrovoljnu radnu akciju. 'Želim i ja dati malo doprinosa', kaže Josip Sušić, stanovnik Mrkoplja. Kakva bi to mjesna akcija bila bez lokalnih DVD-ovaca koji su došli pomoći sumještanima po teško prohodnom terenu.

'Mi uvijek uskačemo kad je potrebno pa smo i ovom prilikom uskočili. Zadovoljstvo, druženje i napravimo korisnu stvar', kaže Marin Gašparac iz DVD-a Mrkopalj. Većina Mrkopaljaca nada se da će ovaj trud uroditi plodom i da će već ove zime ponovno skijati ovim stazama. 'Očekujem da ću se još kao 57-godišnjak skijati. To mi je glavni motiv za čišćenje', rekao je Anton Kružić Čavlina.

>> Unatoč krizi, Hrvati se nisu odrekli skijanja!

'Rodio sam se tu na skijama i pomažem čim je ovako neka akcija, da uspostavimo žičaru da možemo skijati ove zime', objašnjava Emil Vlahović iz Mrkoplja. Skijat će ovdje i mlada hrvatska nada Leona Popović koja već sutra putuje na pripreme skijaške reprezentacije.

'Treba pomoći malo i očistiti', kaže Leona. Dobrovoljnim su radom mještani uštedjeli skromnom općinskom proračunu na realizaciji projekta skupljeg od milijun kuna. 'To je jedna ljubav prema Mrkoplju i ti ljudi se uvijek odazovu kad su ovakve aktivnosti. Dakle, ne treba ih puno sabirati, samo treba organizirati i krenuti u akciju', rekao je Ivica Padavić, načelnik općine Mrkopalj.

Na Ćelimbaši bi se već ove sezone trebalo održati nekoliko državnih skijaških natjecanja što će biti lijep poklon Mrkoplju za stotu obljetnicu skijanja u tom goranskom mjestu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene