Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utvrđivanje kada su objekti izgrađeni

Mrak-Taritaš: Slijedi postupak georeferenciranja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatsku je pristiglo prvih 8800 snimaka iz Vojno-geografskog instituta iz Beograda i sada je na redu postupak georeferenciranja kako bi se točno utvrdilo koji su objekti izgrađeni do 15. veljače 1968., a koji između i nakon 21. lipnja 2011., potvrdila je danas ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš.

Govoreći o pristiglim snimkama, ministrica je istaknula da odmah idu u obradu kako bi se što žurnije dostavili katastarskim uredima po gradovima i županijama te na uvid građanima. Iz Beograda će stići oko 30.000 snimaka, najavila je nakon radnog sastanka u Varaždinu, gdje je sa županima sjeverne Hrvatske razgovarala o legalizaciji i broju podnesenih zahtjeva.

>>
Ministrica u Slavoniji: 'Nismo stali s rušenjima ilegalnih građevina'

Radi što bržeg skeniranja snimaka, osim iz Hrvatske, upotrebljavaju se i strojevi iz Slovenije, Makedonije i Crne Gore bez naknade jer su u institutu u Beogradu i snimke za spomenute države, objasnila je Mrak-Taritaš.

Istaknula je ključnu ulogu prve potpredsjednice hrvatske vlade Vesne Pusić i potpredsjednika srpske vlade Aleksandra Vučića, koji su brzim dogovorom omogućili da se dobiju snimke iz Beograda jer se pokazalo da za neke dijelove Hrvatske nema odgovarajućih karata potrebnih za provedbu postupka legalizacije. Mrak-Taritaš nije spomenula rok u kojem će iz Beograda stići sve snimke, jedino je istaknula da se u institutu snimke skeniraju 24 sata.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Kordon policije rastjerao prosvjednike Kaos u Beogradu FOTO/VIDEO Suzavci, kamenje i dimne bombe, kordon policije razbio prosvjed: "Maskirani ljudi s oružjem odveli su studente" Obraćanje Aleksandra Vučića - 1 Dan odluke Vučićev SNS proglasio pobjedu na svim razinama izbora u Srbiji: "Kad god vas otpišu, onda se borite još jače"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene