Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronašli predizborne partnere

Možemo! ipak neće samostalno na izbore: "Suradnju je bilo lako dogovoriti"

Aktualno Galerija Sandra Benčić, saborska zastupnica Sandra Benčić, saborska zastupnica Foto: DNEVNIK.hr Dragica Trumbetaš Dragica Trumbetaš Foto: DNEVNIK.hr Možemo ipak na izbore neće potpuno sam - 1 Možemo ipak na izbore neće potpuno sam - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Možemo ipak na izbore neće potpuno sam - 2 Galerija 1/4 >>
Možemo! i Hoćemo pravedno! u pojedinim izbornim jedinicama zajedno izlaze na izbore.

Stranka Možemo! izaći će u pojedinim izbornim jedinicama na predstojeće parlamentarne izbore sa strankom Hoćemo pravedno!, objavili su u ponedjeljak predstavnici dviju stranaka.

Glavne su im dodirne točke, kako su poručili, borba za prava umirovljenika i osoba starije životne dobi, borba protiv korupcije i HDZ-a, te borba za hrvatsko selo i proizvodnju hrane.

"Njihov fokus kao stranke je usmjeren na umirovljenike, prava osoba starije životne dobi, borba protiv korupcije, protiv klijentelizma HDZ-a i borba za opstanak ruralnih područja i poljoprivredu", napomenula je Sandra Benčić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Napad u šumi Braća su otišla na izlet u šumu, a onda je jedan prestravljen pozvao upomoć: Policajci su zapucali, ali bilo je prekasno

Predsjednica Hoćemo pravedno! Dragica Trumbetaš istaknula je da se njezina stranka zalaže za ispravljanje svih diskriminacija u mirovinskom sustavu te da podržava inicijativu Možemo! da se mirovine podignu na 67 posto prosječne plaće i redovito mjesečno usklađuju.

"Mi smo prepoznati kao borci da se mirovinski sustav uredi tako da se sve mirovinske diskriminacije isprave", rekla je Trumbetaš.

S Možemo! surađujemo jer također želimo učinkovito zdravstvo, pravedne socijalne politike, školstvo za potrebe društva i gospodarstva 21. stoljeća, te novi izborni zakon, dodala je.

Pročitajte i ovo Hrvatska - izborne jedinice karta MALA ŠKOLA IZBORA Znate li kojoj izbornoj jedinici pripadate?

Iz Možemo! i Hoćemo pravedno! poručili su kako je suradnju bilo lako dogovoriti jer im se većina politika preklapa.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene