U Saboru su još u srijedu frcale iskre zbog lista s potpisima referendumskih inicijativa. Državna tajnica Josipa Rimac odgovorila je na zahtjev Mostovih saborskih zastupnika za uvidom u kontrolne liste nevažećih potpisa, koje je za raspisivanje dvaju referenduma prikupila Građanska inicijativa Narod odlučuje.

Galerija


Rimac je u Klub zastupnika Mosta donijela nekoliko osobnih potpisa Mostovih zastupnika, no oni su ih odbili primiti.

Vezani članci Peđa Grbin i Božo Petrov SDP i Most o najavi da bi cjepivo moglo biti uvjet za dobivanje potpore: ''Protivimo se tome da bezglavu epidemijsku politiku Vlade spašavaju poduzetnici'' Srušio se pješački most u Washingtonu - 1 Srušio se pješački most preko autoceste, najmanje četvero ozlijeđenih: Pod ruševinama zarobljen kamion i barem još jedno vozilo

Kažu da to nije ono što su tražili jer zahtijevaju uvid u cjelokupne liste, sa svih 40 tisuća nevažećih potpisa, a za to su spremni potpisati izjavu o zaštiti osobnih podataka. "Povjerenstvo ministra uprave je moralo potpisati. Dakle, jesmo li mi manje vrijedni ili manje pouzdani kao zastupnici? Mi smo dali u izjavi napomenu da smo spremni potpisati svaku izjavu o zaštiti osobnih podataka", kazao je Robert Podolnjak, saborski zastupnik Mosta.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr