Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani sretni

Mostar: Oduševljenje oslobađajućom presudom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici najvećih hrvatskih političkih stranaka i udruga iz Domovinskog rata izrazili su oduševljenje presudom generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču uz ocjenu da je takva odluka bila jedina moguća.

'Pod emocijama smo. Ja sam bio sinoć u Zagrebu. To je jedino pravedna odluka', rekao je predsjednik Udruge dragovoljaca i vetarana Domovinskog rata HVO-a Nikica Tomić. Po njegovim riječima, ova je presuda veliko ohrabrenje i pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane i Hrvatima iz BiH koji će zajedno s obilježavanjem pada Vukovara obilježiti i uspostavu Hrvatske zajednice Herceg-Bosne.

>> EKSPLOZIJA SREĆE U HRVATSKOJ - SLAVI SE SLOBODA GENERALA!

Glasnogovornik HDZ-a BiH Mišo Relota izrazio je zadovoljstvo što je drugostupanjskom presudom ukinuta odredba o udruženom zločinačkom pothvatu i što su hrvatski generali na slobodi.  'HDZ BiH časnim generalima Gotovini i Markaču želi sretan povratak u domovinu. Ova presuda je bila jedina moguća i najvažnije je da je ukinuta odredba o tzv. udruženom zločinačkom pothvatu', rekao je Relota.  Dodao je da očekuje da će ova presuda imati utjecaj i na odluku suda o šestorki hercegbosanskih dužnosnika iz BiH kojima se također sudi u Haagu.  'Vjerujem da će i oni biti slobodni ljudi', dodao je Relota.

Glavni tajnik HDZ-a 1990. Josip Merdžo rekao je da je 'posebno emotivno doživio presudu generalima i da mu je posebno važno što je zasnovana na pravdi'. Hrvati u BiH s oduševljenjem su dočekali presudu generalima Gotovini i Markaču u Haagu. Na više mjesta istaknute su hrvatske zastave i slike dvojice generala. Lokalne radijske postaje su prenosile izricanje presude, a na više mjesta u općinskim središtima su se okupili građani kako bi proslavili ovu odluku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Aleksandar Vučić prvim letom tvrtke Air Serbia stigao iz Beograda u Mostar - 2 Stigao prvi putnik VIDEO Pogledajte srdačne pozdrave Vučića i Čovića, zagrljajem obilježili važan trenutak

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene