Most nezavisnih lista pozvao ministricu obrazovanja Blaženku Divjak da podnese ostavku. Tvrde da joj je vlastita promocija važnija od djece i da je reforma obrazovanja pala već na običnoj administrativnoj proceduri nabave udžbenika za djecu iz socijalno ugroženih obitelji.

Galerija +0 Blaženka Divjak (Foto: Matija Habljak/PIXSELL)

"Treći je tjedan nastave, a 8182 korisnika socijalne pomoći nisu primila novac za sufinanciranje školskih udžbenika", upozorio je Marko Sladoljev podsjetivši da se radi o 4,5 milijuna kuna osiguranih u proračunu, ali novac još nije isplaćen jer nije donesena službena odluka Vlade.

Vezani članci Most Stvarne snimke su puno strašnije od filmova katastrofe, proći će vas trnci kad čujete ovaj most! Porfirije Zbog Porfirija šef granične policije dao ostavku: "Kolege su mu radile iza leđa…"

Rekao je i da je već tri mjeseca edukacijskim rehabilitatorima smanjena plaća za 150 do 700 kuna, a premijer cijelo ljeto nije odgovorio na njihov zahtjev da ih primi.

Sonja Čikotić poručila je da je poražavajuće da obična administrativna procedura nije uspješno provedena, a da je neprimjereno da "ministrica svojata ministarstvo, a prije nje HNS svojata preko jumbo plakata reformu obrazovanja".

"Ni Škola za život niti uvođenje informatike u škole nije dobro pripremljeno. Sada imamo činjenicu da škola traje tri tjedna, od njih 74 tek ih 11 ima tablete, a od njih 11 tek ih četiri i koristi. Dakle, samo četiri škole idu po eksperimetalnom programu", istaknula je Čikotić.

Sladoljev i Čikotić zatražili su ostavku resorne ministrice Divjak.

''Sve što Most nezavisnih lista govori najtužniji je oblik populizma jer jedno je o reformama pričati, a drugo ih provoditi. Most i reforme, naime, dijametralno su suprotni pojmovi i to je valjda svima u Hrvatskoj jasno'', objavio je HNS na svojoj stranici na Facebooku. Dodaju da je Blaženka Divjak prva ministrica koja je reformu obrazovanja dovela do učionica i žale što su kolege u Mostu na to ljubomorni.

''#ŠkolaZaŽivot krenula je u 74 hrvatske škole, od iduće godine ulazi frontalno u sve škole, i da, bit će izazova na putu, ali smo ih svi zajedno spremni riješiti i svaki konstruktivan doprinos tome procesu je dobrodošao - sviđalo se to populistima opasnih namjera Mostu i Davoru 'Di su pare' Bernardiću ili ne'', zaključili su u HNS-u.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju