Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završavaju kampanju

ZAVRŠNI SKUP MOSTA U ZAGREBU 'Od HDZ-a i SDP-a ne želimo ništa, samo djela'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Most nezavisnih lista održao je završni predizborni skup u Zagrebu na kojem su sudjelovali predsjednik Mosta Božo Petrov te nositelji lista Vlaho Orepić, Ines Strenja Linić, Ivan Kovačić, Robert Podolnjak i drugi.

'Želite li da vas građane predstavljaju oni kojima vi želite dati glas? SDP i HDZ šute o našim jamstvima, zato što im treba vaš glas. Od HDZ-a i SDP-a ne želimo ništa, samo djela. A od vas građana, ako želite Hrvatsku kakvu i mi, da nam date glas', poručio je Božo Petrov na skupu na Trgu bana Jelačića. 

Pročitajte i ovo Izborni stožer Možemo! Izborna matematika Više mandata, a manje glasova: Kako je moguće da je Možemo! dobio veću potporu, a manje zastupnika od Mosta? Božo Petrov Porazna statistika MOST-ov apel za demografski preporod Hrvatske: "Ljudi bježe zbog korupcije, truleži i močvare Andreja Plenkovića"

Petrov je kazao da u kampanji planiraju potrošiti oko dva milijuna kuna, koliko su osigurali iz proračuna te da neće uzimati donacije.

'Biračima smo deset dana prije dali jamstva koja želimo od SDP-a i HDZ-a ako žele mijenjati Hrvatsku. I nije točno da su nerealna i da se zakoni ne mogu mijenjati prije konstituiranja nove vlade jer su upravo to radili i SDP i HDZ za što postoje dokazi', kazao je Petrov.

Odgovarajući na pitanje kakvim se političarom on smatra, poručio je da su Mostovci drugačiji, da su ušli čistog obraza i čistog srca s namjerom da nešto promijene a ne da osiguraju fotelje.

'Nismo se dali kupiti, ostali smo čvrsti kada se rušila Vlada. Beskompromisnost i čestitost mogu funkcionirati. Pozivam sve mlade da se uključe u politiku, nije bitno u koju stranku. Bitno je da ste neokaljani i s vama će politika sigurno biti bolja', poručio je čelnik Mosta.

Kazao je i kako je premijer Tihomir Orešković odradio dobar posao u uvjetima u kojima je funkcionirao te da samo nije želio biti lutka na koncu. Kazao je, međutim, da se u Hrvatskoj više neće ponoviti nestranački premijer jer političke stranke nisu spremne za takvu pojavu.

Kad je riječ o planovima za gospodarstvo, Božo Petrov je istaknuo kako se pod hitno mora napraviti reprogram duga zbog visoke kamate. Kad je riječ o smanjivanju PDV-a, što najavljuju SDP i HDZ, Petrov odgovara: 'Smanjivanje PDV-a je priča za malu djecu'.

Građani su također postavljali pitanja.

Javila se jedna gospođa iz Rijeke koja je upitala za probleme s vodom u Rijeci, obrušila se na lokalnu SDP-ovU vlast i na kraju kazala: 'Trebali su ih u Rijeci jače istući', na što su se Mostovci nasmijali.

Podsjetimo, pripadnici Pokreta otpora jučer su u Rijeci napali Vojka Obersnela i Željka Jovanovića, na granici fizičkih obračuna.

Predstavnici Mosta su na završni skup došli su sa četiri zagrebačke lokacije - okretišta Črnomerec, starog okretišta Dubrava, pothodnika Glavnog željezničkog kolodvora i okretišta Trešnjevka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene