449046
449046
449046
449046
449046

Pogledajte kako su u Rijeci napali Jovanovića: Ja sam onaj koji će te strijeljati

  • , 05.09.2016., 12:03
  • Autor:
  • komentara

Željko Jovanović iz SDP-a napadnut je u Rijeci tijekom skupa Narodne koalicije.

 
 
 
 
U Rijeci napadnut Jovanović (Video: Vijesti u 14)
U Rijeci napadnut Jovanović (Video: Vijesti u 14)

Nekoliko članova riječke skupine građana 'Pokret otpora' prosvjedovalo je uspred prostorija gradskog HSU-a u vrijeme dolaska predstavnika Narodne koalicije, nakon čega ih je na kratki razgovor primio predsjednik SDP-a Zoran Milanović, a po završetku jedan od prosvjednika nasrnuo na Željka Jovanovića gurajući ga rukama.

Milanović je prosvjednike koji su uzvikivali pogrdne poruke primio na kratki razgovor u prostorije riječkog HSU-a, a nakon toga je jedan od prosvjednika, aktivist Milivoj Antolović nasrnuo na prvoga na listi u VIII. izbornoj jedinici Željka Jovanovića gurajući ga rukama dok je izlazio iz prostora.

'Rekao sam ti ne diraj me. Da me ne diraš. Nema tu čuj. Ja sam onaj koji će te strijeljati. Ja sam onaj koji će te staviti pred zid i strijeljati, razumiješ, razumiješ?', govorio je Antolović pri čemu je Jovanovića udarao po rukama i po ramenu.

Ubrzo su došli policajci u civilu i odveli Antolovića.

'Ja vam želim miran i uspješan život bez ovakvih protesta koji ničemu ne služe', rekao je Jovanović.

U Rijeci se nakon toga dogodila još jedna svađa. Jedna gospođa iz Pokreta otpora vikala je na Obersnela, ali on je samo govorio: 'Vičite, recite, recite opet'.

'Ne postavljam uvjete i ne ucjenjujem’

Komentirajući rezultate anketa po kojoj Narodna koalicija pobjeđuje na izborima, ali ne dobiva dovoljno glasova za sastavljanje vlade, Milanović je kazao. ‘To su samo ankete. Na prošlim izborima smo bili u egalu, ali nismo skupili dovoljan broj zastupnika’.

’Ako je anketa uhvatila trend, a to nikada ne znate, iako iskustvo od prije godinu dana pokazuje da su ankete hvatale trend, ja sam zadovoljan ako imamo nešto veću podršku’, rekao je.

Milanović je kazao i kako je pravilo da vladu sastavlja onaj tko prvi skupi 76 zastupnika vrlo jednostavno ali da je to malo teži postupak.

Na novinarsko pitanje ‘što misli zbog čega bi sad Most otišao SDP-u, ako je prošli put otišao HDZ-u’, Milanović je rekao: ‘Ne mislim o tome. Borimo se, radimo. Ne komentiram, ne postavljam uvjete i ne ucjenjujem’.

Ocijenio je da je na ovi izborima bitan svaki glas i podrška te da je bitno ‘da ljudi ne pomisle da je sve gotovo’. Od mogućnosti sastavljanja vlade 2015. godine smo bili dosta udaljeni, a sad smo tu negdje, kazao je Milanović.

Vezano uz troškove izborne kampanje predsjednik SDP-a je odgovorio da ne zna točno koliko je novca potrošeno, ali da je trošeno iz stranačkog proračuna koji je transparentan. ’Devedeset posto je utrošeno iz novca dobivenog na prošlim izborima, kao stranka koja je dobila dosta mandata. Potrošeno je u okviru zakonskih ograničenja a koliko točno ne znam’, rekao je Milanović.

Na pitanje koliko su SDP-u dali donatori, Milanović je odgovorio kako ne zna imaju li uopće donatore te da misli da ih nemaju.

’I ovoga puta taj novac koji se šuljao okolo u pravilu nas je zaobilazio i naša vrata su mu zatvorena. Pitajte u HDZ-u, oni su dobivali milijunske donacije i hrvatske i ruske i mađarske. Ako sam neku zemlju izbacio preko reda ispričavam se’, naveo je.

Milanović je istaknuo da je na prošlim izborima ‘novac išao u HDZ, jer su očekivanja muljatora bila velika ali su se zeznuli’. Naglasio je da se u ovoj kampanji troši puno manje nego 2007. godine, te da se svake sljedeće kampanje sve manje troši.

Zoran Milanović i predsjednik HSU Silavno Hrelja s kandidatima s liste Narodne koalicije za VIII.. izbornu jedinicu u ponedjeljak su bili u posjetu Rijeci i Krku, a navečer će se održati središnji skup u Rijeci.

Prvi na kandidacijskoj listi Željko Jovanović (SDP) rekao je da mu je drago da su čelnici Narodne koalicije izabrali Rijeku za posjet prvog dana škole. ‘Ovdje se pokazuje kako se posvećuje pažnja obrazovanju, tu se stvarala mogućnost da se kurikularna reforma provede prema stručnim načelima te pobjeda naše koalicije znači da će obrazovanje biti na prvom mjestu’, rekao je.

Obersnel: Zašto Plenković ne reagira na Hasanbegovićeve napade na Rijeku

Predsjednik riječkoga SDP-a Vojko Obersnel izrazio je ovom prigodom žaljenje što predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ne reagira na izjave tehničkog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, a da on bezočno napada Rijeku i vrijeđa cijeli grad zato što je sklon drugačijoj političkoj opciji od njegove.
‘Novo, umiveno lice HDZ-a vjerodostojno šuti o svemu tome, a to je dokaz da vuk mijenja dlaku, ali ne i ćud’, rekao Obersnel
Reagirao je na izjavu Hasanbegovića objavljenu u medijima prema kojoj se ‘na prostoru bivše Jugoslavije u samo tri grada nije vlast promijenila od 1945. godine, i to u Rijeci, Tuzli i Požarevcu gdje je rođen Slobodan Milošević’. ‘To puno govori o Rijeci’, ocijenio je Hasanbegović.
Predsjednik HSU-u Silvano Hrelja je rekao da su za ovu koaliciju reforme prestrojavanje u hodu, a ne, kako neki misle, da svijet mora stati da se provedu. To znači suočavanje s greškama i iznalaženje novih puteva jer onaj tko zna i hoće, rješenje mora naći, rekao je.

(I.D. /M.B./Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se