Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj imenovanja

Most odgovorio Đakiću za "podli potez": "Srećom, ostao je sam"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon brojnih reakcija na negodovanje Mostovog ministra Ivana Kovačića oko imenovanja dvije djelatnice u njegovo ministarstvo, napokon se službeno oglasio i sam Most.

U Mostu tvrde da ministar Ivan Kovačić uživa njihovu punu potporu, a za najglasnijeg u prozivkama protiv njega, HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Đakića, ističu kako je "srećom ostao usamljen" te da će iz svega i on valjda uvidjeti i vlastitu odgovornost.

Pročitajte i ovo Srušio se most u Baltimoreu - 4 tragedija u Baltimoreu Šestorica radnika pala s mosta koji se urušio u rijeku: "Ne vjerujemo da ćemo ih pronaći žive" Božo Petrov, predsjednik Mosta Za Dnevnik Nove TV Petrov otkrio što će Most napraviti ako bude jezičac na vagi između HDZ-a i SDP-a: "Ako nas budu trebali..."

Podjsetimo, prethodno je ministar Kovačić dobio i potporu premijera Andreja Plenkovića te same Vlade, a pozitivno je reagirao i bivši ministar obrane Ante Kotromanović.

Mostovo priopćenje prenosimo u cjelosti:

"Istup gospodina Josipa Đakića u kojem je imenovanja na dužnosti u Ministarstvu uprave nazvao podlim potezom ministra Kovačića, smatramo vrlo nekorektnim s obzirom da je to bila zajednička odluka dva partnera u Vladi. Drago nam je da je premijer Plenković odmah reagirao i podržao odluku ministra Kovačića ali i ostatka Vlade.

Podsjećamo, međuresornim dogovorom unutar Vlade, između ministara uprave Ivana Kovačića i ministra branitelja Tomislava Medveda, uz odobrenje premijera Andreja Plenkovića, Vesna Nađ premještena je sporazumno nakon isteka 'prava 6 plus 6' na mjesto u skladu s njenim kvalifikacijama i to u sklopu Ministarstva uprave, dok je Višnja Tafra imenovana glavnom tajnicom Ministarstva uprave nakon provedenog javnog natječaja.

Zahtjev ministra Kovačića za isprikom gospodina Đakića stoga je opravdan. Srećom, gospodin Đakić ostao je sam u neargumentiranom prozivanju. Nadamo se da će iz ovog primjera nekorektnog ponašanja uvidjeti koliku odgovornost za Vladu RH snosi i on sam kao član parlamentarne većine.

Most je uvijek bio korektan partner koji se držao postignutog dogovora. Jeftina politikanstva pojedinih osoba pred lokalne izbore nisu nešto što može poljuljati stabilnost ove Vlade. Ali isto tako očekujemo od svakog saborskog zastupnika vladajuće većine u Saboru osjećaj odgovornosti prema državi, korektnost i etičnost u postupanju, pa i u odnosu prema službenicima koji možda ne pripadaju njihovom političkom uvjerenju. Hrvatska nema vremena za ovakvu vrstu politike. Moramo još jače i aktivnije raditi na rješavanju problema, jačanju gospodarstva, dizanju standarda građana, otvaranju prema investitorima te ključnim reformama za održivi razvoj naše domovine."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene