Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Most nezavisnih lista navodi da 'u slučaju da dođe do novih izbora, odgovornost je isključivo na SDP-u i HDZ-u.


Nakon što na današnjoj sjednici Sabor nije konstituiran, budući da je jedini predloženi kandidat za predsjednika Sabora Robert Podolnjak iz redova Mosta, odbio kandidaturu SDP-a, Most nezavisnih lista u priopćenju poziva čelnike dvaju koalicija na razgovor, a ukoliko dođe do novih izbora, navode, odgovornost je isključivo na HDZ-u i SDP-u, a Most ostaje dosljedan svojim zahtjevima.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Vezani članci Slika nije dostupna MOST predložio sporazum, HDZ i SDP odbili ga odmah potpisati Slika nije dostupna Božo Petrov o pritiscima iz HDZ-a i SDP-a: 'To bi im bilo kontraproduktivno'

'Nakon današnje sjednice Sabora, koji je raspušten jer se nije uspio konstituirati u prvom pokušaju i s obzirom na to da je Robert Podolnjak odbio mjesto predsjednika Sabora, posve je jasno da jedino Most nezavisnih lista pokazuje dosljednost u svojim namjerama.

Robert Podolnjak odbio kandidaturu, Sabor nije konstituiran

Domoljubna koalicija koja ima čak 59 mandata nije javno predložila svog mandatara niti podržala prijedlog koalicije Hrvatska raste o imenovanju Roberta Podolnjaka na mjesto predsjednika Sabora. Također, Domoljubna koalicija odbila je Mostov prijedlog o privremenom rješenju do kraja pregovora, kako bi se premostila sadašnja nestabilna situacija.

S druge strane, koalicija Hrvatska raste bila je dobro upoznata s činjenicom da prijedlog neće podržati ni Robert Podolnjak ukoliko se ne dogodi konsenzus dvije stranke s najvećim brojem zastupnika, a ipak su ga očekivajući ovakav rasplet događaja, predložili kao mandatara. Tome u prilog ide i slavodobitna „petica“ koju je Zoran Milanović uputio ministru obrane Anti Kotromanoviću nakon što je raspuštena sjednica Sabora.

Most nezavisnih lista jedini nastupa posve odgovorno, iskreno, bez kalkulacija i s istinskom željom za dogovorom kako bi se izbjegli novi izbori i opravdalo povjerenje građana. Također, Most će još jednom ponuditi rješenje za izlazak iz ove pat pozicije u nadi da će obje strane shvatiti da njihovi dosadašnji potezi čine neizmjernu štetu hrvatskim građanima i odgađaju trenutak suočavanja s ključnim promjenama kroz koje Hrvatska mora proći.

Most nezavisnih lista ovim putem poziva čelnike koalicija Hrvatska raste i Domoljubna Hrvatska na zajednički sastanak u ponedjeljak, 7. prosinca u 12.00 sati u središnjem uredu Mosta, Smičiklasova 19. U slučaju odaziva samo jedne strane, Most nezavisnih lista nastavit će razgovore samo s tom stranom o formiranju reformske Vlade. Također Most nezavisnih lista stoji na raspolaganju i za ranije sastanke sa svakom stranom pojedinačno, a sve u cilju pronalaženja što bržeg i kvalitetnijeg rješenja za trenutnu situaciju', stoji u priopćenju Mosta nezavisnih lista.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook