Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Most nezavisnih lista navodi da 'u slučaju da dođe do novih izbora, odgovornost je isključivo na SDP-u i HDZ-u.


Nakon što na današnjoj sjednici Sabor nije konstituiran, budući da je jedini predloženi kandidat za predsjednika Sabora Robert Podolnjak iz redova Mosta, odbio kandidaturu SDP-a, Most nezavisnih lista u priopćenju poziva čelnike dvaju koalicija na razgovor, a ukoliko dođe do novih izbora, navode, odgovornost je isključivo na HDZ-u i SDP-u, a Most ostaje dosljedan svojim zahtjevima.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Vezani članci Slika nije dostupna Završen sastanak u MOST-u: Odlučili se za nestranačkog mandatara Slika nije dostupna SVE JE MOGUĆE 'Izmišljaju se novi ultimatumi, koje onda svatko sam ispunjava'

'Nakon današnje sjednice Sabora, koji je raspušten jer se nije uspio konstituirati u prvom pokušaju i s obzirom na to da je Robert Podolnjak odbio mjesto predsjednika Sabora, posve je jasno da jedino Most nezavisnih lista pokazuje dosljednost u svojim namjerama.

Robert Podolnjak odbio kandidaturu, Sabor nije konstituiran

Domoljubna koalicija koja ima čak 59 mandata nije javno predložila svog mandatara niti podržala prijedlog koalicije Hrvatska raste o imenovanju Roberta Podolnjaka na mjesto predsjednika Sabora. Također, Domoljubna koalicija odbila je Mostov prijedlog o privremenom rješenju do kraja pregovora, kako bi se premostila sadašnja nestabilna situacija.

S druge strane, koalicija Hrvatska raste bila je dobro upoznata s činjenicom da prijedlog neće podržati ni Robert Podolnjak ukoliko se ne dogodi konsenzus dvije stranke s najvećim brojem zastupnika, a ipak su ga očekivajući ovakav rasplet događaja, predložili kao mandatara. Tome u prilog ide i slavodobitna „petica“ koju je Zoran Milanović uputio ministru obrane Anti Kotromanoviću nakon što je raspuštena sjednica Sabora.

Most nezavisnih lista jedini nastupa posve odgovorno, iskreno, bez kalkulacija i s istinskom željom za dogovorom kako bi se izbjegli novi izbori i opravdalo povjerenje građana. Također, Most će još jednom ponuditi rješenje za izlazak iz ove pat pozicije u nadi da će obje strane shvatiti da njihovi dosadašnji potezi čine neizmjernu štetu hrvatskim građanima i odgađaju trenutak suočavanja s ključnim promjenama kroz koje Hrvatska mora proći.

Most nezavisnih lista ovim putem poziva čelnike koalicija Hrvatska raste i Domoljubna Hrvatska na zajednički sastanak u ponedjeljak, 7. prosinca u 12.00 sati u središnjem uredu Mosta, Smičiklasova 19. U slučaju odaziva samo jedne strane, Most nezavisnih lista nastavit će razgovore samo s tom stranom o formiranju reformske Vlade. Također Most nezavisnih lista stoji na raspolaganju i za ranije sastanke sa svakom stranom pojedinačno, a sve u cilju pronalaženja što bržeg i kvalitetnijeg rješenja za trenutnu situaciju', stoji u priopćenju Mosta nezavisnih lista.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook