Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vojna vježba u Poljskoj

Teški uvjeti i vježba koja je trajala 72 sata: Hrvatski vojnici uspješno gađali bitnicom "VULKAN"

U Poljskoj uspješno bojevo gađanje bitnicom \
U Poljskoj uspješno bojevo gađanje bitnicom \"VULKAN\" (Foto: MORH) - 6 Foto: MORH
Bitnica "Vulkan" iz sastava 1. hrvatskog kontingenta u sklopu NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj, koji je smješten na vojnom poligonu Bemowo Piskie, uspješno je od 18. do 20. prosinca provela vježbu.

Vojna vježba s više vatrenih zadaća provedena je u Poljskoj u okviru integracije vatrene potpore borbene skupine, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva obrane.

Pročitajte i ovo Vježba ŠTIT 24 Trening za upravljanje u kriznim situacijama: Održana vježba policije i američkog veleposlanstva Slika nije dostupna Pet vježbi, 10.500 NATO vojnika Hrvatski vojnici otputovali na vježbu SABER STRIKE 2017, evo kakva će im biti uloga

Na vježbi su sudjelovali uz hrvatske vojnike i vojnici SAD-a i Ujedinjene Kraljevine.

Hrvatske Oružane snage u vježbi su sudjelovale s četiri SVLR "VULKANA" 122 mm, američke oružane snage izvršile su gađanje haubicom 155 mm, minobacačima 120 mm, 81 mm i 60 mm, dok su pripadnici britanskih oružanih snaga sudjelovali s izvidničkom satnijom koji su bili prednji motritelji i navodili paljbu.

Sukladno planu obuke te nakon provedenih planskih i obučnih aktivnosti svih borbenih elemenata bitnice i koordinacije s časnicima za paljbenu potporu u stožeru borbene skupine, pristupilo se vježbi s bojevim gađanjima koja je trajala 72 sata. Cilj vježbe je bio što učinkovitije integrirati sve elemente vatrene potpore borbene skupine u potpori napadnih djelovanja bojne mehaniziranog pješaštva. Tijekom provedbe gađanja provjerena je obučenost svih elemenata bitnice, uz poštivanje mjera sigurnosti, napose pri rukovanju s raketnim streljivom.

Iako su vremenski uvjeti bili otežavajući (niska temperatura te susnježica i magla), na raščlambi nakon djelovanja istaknut je visok profesionalizam i usredotočenost na zadaću svih pripadnika bitnice te izvrstan vatreni učinak na ciljevima, a bitnica je nakon provedene vježbe ocjenjena ocjenom „uvježbano“ u svim elementima provedbe vježbe.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene