Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MORH POTVRDIO NAGAĐANJA

Krstičeviću nije uspjelo, ali Domovinskom pokretu hoće: "Ako imate obučenijeg vojnika, dočasnika i časnika onda ste spremniji"

Hrvatska vojska, ilustracija
Hrvatska vojska, ilustracija Foto: Bruno Konjevic/Cropix
MORH radi na konceptu kraće osnovne vojne obuke. Model će biti poznat u što skorijem roku.

Ministarstvo obrane (MORH) priopćilo je u srijedu da radi na konceptu kraće osnovne vojne obuke, a državi tajnik Zdravko Jakob izjavio je u Saboru da će model biti poznat u što skorijem roku.

Iz MORH-a poručuju i da se navodi u današnjem Jutarnjem listu odnose na autorovu analizu i nemaju veze s konceptom na kojem Ministarstvo obrane radi.

Jutarnji list je objavio da je ministar obrane Ivan Anušić dobio zadatak da uvede mjesec dana obvezne vojne obuke nakon srednje škole, u kojoj bi svi prošli obuku prve pomoći, rukovanja oružjem, nuklearne i kemijske zaštite.

Državni tajnik Zdravko Jakob izjavio je u Hrvatskome saboru, nakon sjednice Odbora za obranu, da je obuka uvijek bila tema u Ministarstvu i Oružanima snagama te da će model obuke biti poznat u što skorijem roku i odgovoriti na sigurnosne zahtjeve Hrvatske i organizacija u kojima sudjeluju Oružane snage, tj. MORH i Republika Hrvatska.

Ako imate obučenijeg vojnika, dočasnika i časnika onda ste spremniji, kazao je.

"MORH je uvijek tražio najbolja moguća rješenja tako da i sada traži najbolje moguće rješenje. To je aktualno pitanje i vidjet ćemo s kojim ćemo rješenjem izaći van", rekao je Jakob.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković - 8 izjava nakon sjednice HDZ-a Plenković ne zna ništa o aferama svojih stranačkih kolega, ali zna kakav je Milanović: "To je čista zavist i zloba"

Sve su opcije otvorene i probat ćemo naći nabolje moguće rješenje, dodao je državni tajnik istaknuvši da u Oružanim snagama ima dovoljno ljudi koji će provoditi obuku. "MORH i Oružane snage su u skladu sa zakonom i Ustavom uvijek spremne odgovoriti zadaćama", naveo je.

Jakob je rekao da će novac za tu svrhu biti osiguran te da su i u ovoj godini određena sredstva predviđena za obuku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene