Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadovoljni su

MORH od hrvatskih proizvođača nabavlja opremu vrijednu 66 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Ante Kotromanović i 21 domaći proizvođač opreme ptpisali su 14 ugovora, a MORH će pomoći proizvođačima vojne opreme u proboju na strana tržišta.

Ministarstvo obrane (MORH) i 21 hrvatski proizvođač vojne opreme potpisali su u petak 14 ugovora o nabavi odjeće, obuće i oružja za Oružane snage RH u ukupnoj vrijednosti od 66 milijuna kuna, uz najave da će MORH pomoći proizvođačima vojne opreme u proboju na strana tržišta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ugovor MORH-a i domaćih tvrtki Hrvatska vojska dobiva opremu od 200 milijuna kuna Slika nije dostupna Čuvali nebo, zemlju i more Oružane snage pred izazovima

Potpisavši ugovore s hrvatskim tvrtkama koje su pobijedile na javnom natječaju, ministar obrane Ante Kotromanović izrazio je zadovoljstvo 'što hrvatskog vojnika možemo opremiti hrvatskim proizvodom, od donjeg veša do jurišne puške'.

Evo što ministri kažu o tome gdje mogu uštedjeti u svojim resorima

'Ministarstvo je zadovoljno kvalitetom i to znači da i vi, proizvođači vojne opreme u Hrvatskoj, možete napraviti dobar proizvod u NATO standardu', rekao je. 'Mi smo pomogli da mnogi od vas izvezu svoje proizvode i pomoći ćemo i ubuduće da se probijete na strana tržišta. To će biti naša zadaća u sljedećem sedmogodišnjem razdoblju, da vam pomognemo u vašoj borbi za opstanak u području vojne opreme', naglasio je ministar.

Nabavit će se 175.934 odjevna predmeta

I načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general Drago Lovrić zadovoljan zbog toga što je potpisan ugovor s hrvatskim proizvođačima budući da je riječ, kako je i on istaknuo, o kvalitetnoj opremi. Dobro je da su ugovori potpisani u siječnju jer će vojska na vrijeme dobiti sve što joj je potrebno, kazao je, dodaojući kako će se Oružane snage savjetovati s proizvođačima vojne opreme kako bi ona bila što kvalitetnija i probila se na svjetskom tržištu.

U ime hrvatskih proizvođača vojne opreme i oružja, Alojzije Šestan, direktor i suvlasnik tvrtke Šestan - Busch, pozvao je MORH da uključi sve hrvatske prozivođače vojne opreme i oružja.

Po danas potpisanim ugovorima za OS RH nabaviti će se od hrvatskih poduzeća 175.934 odjevna predmeta, 13.735 pari vojničkih čizama, 500 kaciga, 1.585 pušaka VHS-D1 i VHS-K1, te 1.125 komada opreme za puške. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene