Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapošljavanje

MORH objavio natječaj za prijam 300 vojnika i mornara te 15 doktora medicine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo obrane raspisalo je javni natječaj za ugovorni prijam u djelatnu vojnu službu 300 vojnika i mornara te 15 doktora medicine.

Na javni natječaj mogu se javiti osobe oba spola, probni rad traje šest mjeseci, a kandidati odnosno kandidatkinje bit će raspoređeni po rodovima i službama te mjestu službe sukladno potrebama Oružanih snaga RH, izvijestili su u srijedu iz MORH-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podigla se bura Iz MORH-a se oglasili o prodaji službenih pasa: "Ovime Ministarstvo pokazuje koliko nam je važno da svaki službeni pas nastavi svoj životni vijek kao voljeni kućni ljubimac" Slika nije dostupna Dvogodišnja služba Želite postati vojnik ili mornar? MORH je raspisao natječaj, pogledajte uvjete

U vojničku službu 300 kandidata za vojnika ili mornara prima se u trajanju od dvije godine, s početkom službe 8. svibnja,

Osim osnovnih uvjeta za prijam u Oružane snage, kandidati odnosno kandidatkinje moraju ispunjavati i posebne uvjete – najmanje srednjoškolsko obrazovanje, najviše navršenih 30 godina života do kraja 2018. i uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja za ugovorni prijam u djelatnu vojnu službu vojnika/mornara podnose se Područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata i kandidatkinje ili Središnjici za upravljanje osobljem, na adresi: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b. Rok za podnošenje prijava je osam dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Također, za kandidate za časnike, doktore/doktorice medicine, u djelatnu vojnu službu primaju se kandidati koji imaju završen integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, zvanje doktor medicine. Osposobljavanje doktora medicine – kandidata za časnike traje dva mjeseca i započinje u svibnju 2018.

Kandidati se nakon završetka časničke izobrazbe primaju u djelatnu vojnu službu, dodjeljuje im se časnički čin natporučnik i raspoređuju se na časničku dužnost u Oružanim snagama RH. Za prijem doktora medicine u djelatnu vojnu službu nema dobnog ograničenja, a na natječaj se mogu javiti osobe oba spola.

Kandidati koji nisu završili program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili vojni rok bit će upućeni na dragovoljno vojno osposobljavanje po posebnom programu.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz Natječaja za prijam kandidata/kandidatkinja za osposobljavanje doktora medicine za časnike/časnice zdravstvene službe dostavljaju se na adresu: Uprava za ljudske potencijale, Sektor za razvoj i upravljanje ljudskim potencijalima, Zagreb, Stančićeva 6.

Rok je za podnošenje prijava 14 dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama. Natječaji su objavljeni na internetskoj stranici Ministarstva obrane, na sljedećim povezicama.

Javni natječaj za ugovorni prijam vojnika/mornara u djelatnu vojnu službu

Javni natječaj za prijam kandidata/kandidatkinja za osposobljavanje doktora medicine za časnike/časnice zdravstvene službe

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene