Ministarstvo obrane raspisalo je javni natječaj za ugovorni prijam u djelatnu vojnu službu 300 vojnika i mornara te 15 doktora medicine.

Galerija


Na javni natječaj mogu se javiti osobe oba spola, probni rad traje šest mjeseci, a kandidati odnosno kandidatkinje bit će raspoređeni po rodovima i službama te mjestu službe sukladno potrebama Oružanih snaga RH, izvijestili su u srijedu iz MORH-a.

Vezani članci APN: Počele prijave za subvencionirane kredite - 3 Još malo pa nestalo: APN objavio važnu informaciju za sve koji žele subvencije za kredite Stigao dio opreme za vježbu Immediate Response 21 - 5 Pogledajte galeriju: Američkim brodom stigao dio opreme za vojnu vježbu u Hrvatskoj i BiH

U vojničku službu 300 kandidata za vojnika ili mornara prima se u trajanju od dvije godine, s početkom službe 8. svibnja,

Osim osnovnih uvjeta za prijam u Oružane snage, kandidati odnosno kandidatkinje moraju ispunjavati i posebne uvjete – najmanje srednjoškolsko obrazovanje, najviše navršenih 30 godina života do kraja 2018. i uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja za ugovorni prijam u djelatnu vojnu službu vojnika/mornara podnose se Područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata i kandidatkinje ili Središnjici za upravljanje osobljem, na adresi: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b. Rok za podnošenje prijava je osam dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Također, za kandidate za časnike, doktore/doktorice medicine, u djelatnu vojnu službu primaju se kandidati koji imaju završen integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, zvanje doktor medicine. Osposobljavanje doktora medicine – kandidata za časnike traje dva mjeseca i započinje u svibnju 2018.

Kandidati se nakon završetka časničke izobrazbe primaju u djelatnu vojnu službu, dodjeljuje im se časnički čin natporučnik i raspoređuju se na časničku dužnost u Oružanim snagama RH. Za prijem doktora medicine u djelatnu vojnu službu nema dobnog ograničenja, a na natječaj se mogu javiti osobe oba spola.

Kandidati koji nisu završili program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili vojni rok bit će upućeni na dragovoljno vojno osposobljavanje po posebnom programu.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz Natječaja za prijam kandidata/kandidatkinja za osposobljavanje doktora medicine za časnike/časnice zdravstvene službe dostavljaju se na adresu: Uprava za ljudske potencijale, Sektor za razvoj i upravljanje ljudskim potencijalima, Zagreb, Stančićeva 6.

Rok je za podnošenje prijava 14 dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama. Natječaji su objavljeni na internetskoj stranici Ministarstva obrane, na sljedećim povezicama.

Javni natječaj za ugovorni prijam vojnika/mornara u djelatnu vojnu službu

Javni natječaj za prijam kandidata/kandidatkinja za osposobljavanje doktora medicine za časnike/časnice zdravstvene službe