Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska ratna mornarica

MORH nabavlja pet obalnih ophodnih brodova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo obrane RH nabavit će pet obalnih ophodnih brodova za potrebe Oružanih snaga RH, odnosno Hrvatske ratne mornarice i Obalne straže u postupku javne nabave.

Pet obalnih ophodnih brodova potrebno je nabaviti radi boljeg nadzora i zaštite prava i interesa Hrvatske na moru.

Za koordinaciju provedbe te odluke osnovat će se Povjerenstvo na čelu s predstavnikom MORH-a i s po jednim predstavnikom Glavnog stožera Oružanih snaga RH, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva financija i Predsjednika RH, priopćeno je danas iz MORH-a.

Obalni ophodni brod je brod Oružnih snaga RH u sastavu Hrvatske ratne mornarice, odnosno Obalne straže, čija je temeljna namjena ophodnja radi nadzora te zaštita interesa Republike Hrvatske na moru, sukladno Zakonu o Obalnoj straži RH.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili"

>> Westerwelle: Iran s nuklearnim oružjem ne dolazi u obzir

Također, obalni ophodni brodovi koriste se za potporu otočnom stanovništvu te sudjelovanje u akcijama traganja i spašavanja na moru. U ratu se obalni ophodni brodovi koriste za zaštitu unutarnjih morskih voda borbenim djelovanjem te za zadaće borbene i logističke potpore.

Prijedlog odluke o utvrđivanju potrebe za nabavom obalnih ophodnih brodova usvojila je Vlada RH na današnjoj sjednici. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene