Obavijesti Video Pretražite Navigacija

MORH: Ivan Korade neće biti pokopan uz vojne počasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljeni general Ivan Korade neće biti pokopan uz vojne počasti, potvrđeno je danas u Ministarstvu obrane (MORH).

Kad je pak riječ o vojničkim činovima koji su Ivanu Koradeu bili dodijeljeni tijekom Domovinskoga rata, u MORH-u su objasnili da Ivan Korade nije bio djelatna vojna osoba već je bio umirovljen u činu generala te da ne postoji procedura po kojoj bi se umirovljenim časnicima oduzimali stečeni vojnički činovi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokopan peterostruki ubojica Ivan Korade Slika nije dostupna Generalu Koradeu kaznena prijava zbog prijetnji i nasilničkog ponašanja

Na pitanje je li u MORH-u pokrenut postupak da se Ivanu Koradeu oduzmu odličja koja su mu dodijeljena za njegovo sudjelovanje i zasluge u Domovinskom ratu, u MORH-u podsjećaju da odličja dodjeljuje Predsjednik Republike te da u Uredu Predsjednika djeluje posebno Povjerenstvo za dodjelu odličja koje može pokrenuti spomenutu proceduru.

U Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) danas je potvrđeno da su rezultati očevida i obdukcije potvrdili da je umirovljeni general Ivan Korade počinio jučer samoubojstvo.

Korade je jučer pronađen mrtav u vikendici u zaseoku Kosi u kojoj se skrivao, a prije samoubojstva, hicem iz vatrenog oružja ubio je pripadnika Mobilne jedinice prometne policije Marija Kusanića, nakon čega ga je policija okružila.

Potraga za Koradeom počela je prošloga tjedna nakon jednog od najtežih poratnih masakra u Hrvatskoj kada je umirovljeni general u vikendici pokraj Ivanca ubio prijatelja Davora Petriša, a dan poslije u Velikoj Veterničkoj Franju Kosa te Ceciliju Hudić i njenog 15-godišnjeg unuka Gorana, dok je Vladu Knoka ranio u nogu.

Ivan Korade umirovljen je u travnju 1997.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene