Obavijesti Video Pretražite Navigacija
postavljaju dodatne ploče upozorenja

MORH poduzima dodatne mjere sigurnosti nakon tragedije: Odgodili vojnu vježbu na poligonu "Josip Markić"

Upozorenje na ulazu u vojni poligon
Upozorenje na ulazu u vojni poligon Foto: MORH
Nakon tragične eksplozije pored Obrovca, MORH je objavio kako odgađa ovotjedne vojne vježbe na poligonu "Josip Markić".

Ministarstvo obrane izvijestilo je u ponedjeljak da se odgađaju ovotjedne vojne vježbe na poligonu "Josip Markić" kod Knina, zbog tragedije u kojoj je prošloga tjedna poginuo dječak iz Češke.

Nakon tragičnog događaja proteklog tjedna, a u cilju još veće sigurnosti na vojnom poligonu “Josip Markić” i za pripadnike Hrvatske vojske i za civile, Oružane snage RH odlučile su poduzeti dodatne mjere sigurnosti. Zato je odgođena i vojna vježba koja je najavljena od danas do 27. lipnja, priopćio je MORH.

Iako se nakon svake vojne vježbe koja uključuje bojno gađanje posvećuje posebna pozornost pronalasku neeksplodiranih sredstava i provodi se pirotehnička sanacija terena, iznimno je odlučeno da se hitno napravi dodatna kontrola i utvrdi trenutačna razina zagađenosti minsko-eksplozivnim sredstvima cjeline 3 (područje ciljeva gdje se provode bojna gađanja) na vojnom poligonu “Josip Markić”.

Pročitajte i ovo Dekriminalizacija prostitucije Oglasio se ministar Hoće li Hrvatska dekriminalizirati prostituciju? "Radi se novi zakon..."

Pirotehničari će raditi dodatni pregled i uzorkovanje terena na cjelini 3, te su sve planirane aktivnosti obuke s bojnim streljivima koje su se trebale provesti ovaj tjedan, odgođene za iduće razdoblje. Osim toga, postavit će se i dodatne ploče upozorenja, trenutačno ih je šest, koje na hrvatskom i engleskom jeziku jasno sugeriraju da je cjelina 3 opasno područje, da se ulazi na vlastitu odgovornost i da je moguće naići na neeksplodirana sredstva.

Prošloga tjedna 9-godišnji dječak iz Češke poginuo je u eksploziji granate kod Obrovca. Eksplozivnu napravu, koja će ga stajati života, dječak je našao na vojnom poligonu "Josip Markić" kod Knina, u koji je češka obitelj ušla automobilom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene