Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon dvije operacije

'I drugi bi tako, druge ti nema, moraš živjeti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šesteročlana obitelj iz zagrebačkog naselja Sveta Klara u neizvjesnosti čeka što će biti s njihovim sinom, 20-godišnjim Marijom Kihak iza kojeg su već dvije operacije tumora na mozgu.

Dobri ljudi organizirali su humanitarni koncert koji je najviše razveselio i samog Marija kojeg optimizam unatoč bolesti ne napušta. Mario je pod jakim terapijama u bolničkom krevetu. S tumorom na mozgu borio se pun optimizma i sa smiješkom na licu. Nakon mjesec dana i dvije operacije na mozgu još uvijek se bori s tumorom. I dalje plijeni njegov osmijeh i volja za životom. Mario je živio posve običan život. Kao član šesteročlane obitelji, rano se zaposlio i počeo zarađivati. Odjednom ga je počela boljeti glava, trnule su ruke, vidio je duplo. Dijagnoza je bila, tumor na mozgu. 'Nešto što ne bi ni u snu očekivala. Ali sam mislila, 'ajde mora ići van, to će proći, neka sve dobro završi, ali ovo drugi put je bilo puno, puno teže', ispričala je Snježana Kihak, Marijeva majka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavila i snimke YouTube zvijezda čula zvukove u glavi koji su joj otkrili strašnu istinu Slika nije dostupna "Budna kirurgija" Operacija kao na filmu: Pacijent potpuno svjestan dok mu uklanjaju tumor na mozgu

Organizirali koncerti

Drugi tumor bio je veličine oraha. Bolnica, liječenje, teška operacija, za skromnu obitelj bio je to financijski udarac. Marijeva sestrična odmah je na Facebooku pokrenula grupu, u crkvi je skupljeno šest i pol tisuća kuna, a ubrzo su napravljeni i plakati za humanitarni koncert. 'Na koncert se odazvalo više od 700 ljudi. 'Mi smo radili ulaznice, ali smo napravili za maksimalno 250 ljudi, nije nam bilo ni u peti da bi došlo toliko ljudi', rekla je Ines Kihak, Marijeva sestrična. Humanu gestu i skupljenih 49.000 kuna od mještana Klare Mario je pratio iz bolničke sobe. Kad Ines priča o koncertu osmijeh mu se ne skida s lica.

'Bila je stvarno dobra atmosfera, svi su za Marija, Mario, Mario, Mario...htjeli su njega u bolnicu zvati, ali nažalost Mario se nije mogao javljati, nije bio u stanju', priča Ines. Mario ni danas ne vidi najbolje, pogođen mu je centar za ravnotežu i ne može nikamo sam. No, želi živjeti, hodati, družiti se s prijateljima, ići na još puno koncerata svog najdražeg pjevača Tonija Cetinskog čiji plakat stoji iznad njegova kreveta. Mario zna da ga još puno toga čeka. I zato se ne želi okrenuti i otići. 'Vjerujem da bi i drugi tako, jednostavno moraš, to imaš i gotovo. Moraš to riješiti, druge ti nema, moraš živjeti', zaključuje Mario.

Ako želite pomoći Mariju, možete donirati novac na njegov žiroračun 2360000 - 3114958266 u Zagrebačkoj banci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene