Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dječji festival knjige

Monte Librić oduševio i djecu i autore!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naša istarska ekipa posjetila je jedinstven događaj - Monte Librić! Dječji festival knjige koji iz godine u godinu privlači sve više mališana. Kako i ne bi kad im nudi piknik s autorom, predstave, radionice, igraonice - sve što će čitanje učiniti još privlačnijim. Mališani su oduševljeni.

Među 2.500 naslova svatko je pronašao nešto po svom guštu.

'Najviše mi se sviđaju ove knjige o piratima, zmajologiji, vampirologiji', kazao je Ivan.

'Družba Pere Kvržice, Vlak u snijegu', dodao je Marko

No, osim samog čitanja Monte Librić nudi puno više. Jutra su rezervirana za 'piknik' s autorima.

'Stvarno je interesantno i veselje kad postoji ta interakcija između djece i knjige', kazao je Zdenko Bašić, autor i ilustrator dječjih knjiga.

Ovogodišnje izdanje fokusira se na dvojezičnosti, pa će djeca osim na hrvatskom moći pratiti programe i na talijanskom jeziku.

'Djecu danas puno toga zanima. Inteligentna su, brzo uče i napreduju, zato ne samo na talijanskom, knjiga je dobrodošla na bilo kojem jeziku, neovisno o nazivu', smatra autorica dječjih knjiga Carla Rotta.

A kako bi bila što prisnija djeci, posebno se pazilo na uređenje prostora. Dječji grad, kako ga vole zvati, oduševio je svakog mališana.

'Mislim da smo u biti pokušali promijeniti pristup prema knjizi, znači učiniti knjigu zanimljivom i pristupnom djeci. Da je oni mogu dotaknuti, dodirivati, listati, da im se čita puno, tako da se nadam da smo uspjeli u tome', kazala je organizatorica festivala Rea Korani.

Ako je suditi prema broju malih posjetitelja i njihovim reakcijama, uspjeh je i više nego očit. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene