Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sisački biskup i predsjednik Komisije Iustitia et pax Hrvatske biskupske konferencije (HBK) msgr. Vlado Košić ocijenio je danas da je odluka Hrvatskoga sabora o tomu da više ne bude pokrovitelj obilježavanja tragedije na Bleiburgu očekivana, ali sramotna


U Bleiburškoj tragediji i križnim putovima koje su nakon nje prošli Hrvati diljem bivše države stradalo je na stotine tisuća ljudi i vlast koja ne može komemorirati te žrtve je odnarođena vlast, ustvrdio je Košić odgovarajući na pitanje novinara o spomenutoj odluci Hrvatskoga sabora na konferenciji za novinare koja je održana u zgradi HBK-a i na kojoj su sažete teme 44. plenarnoga zasjedanja HBK.

Istaknuo je da je nedavno blizu Celja pronađena nova grobnica veća i od Hude jame tako da je, rekao je, u Sloveniji zapravo jedna velika grobnica Hrvata.

Vezani članci Gordan Jandroković na Mirogoju Jandroković na Mirogoju položio vijenac za žrtve na Bleiburgu: "To su žrtve zločina iz osvete, stradali su vojnici, ali i civili" Prosvjed antifašista u Sarajevu Kardinal Puljić: "Svakoj nevinoj žrtvi dugujemo jednako poštovanje". Na ulicama Sarajeva policijske blokade, nekoliko tisuća antifašista blokiralo centar

>> Sabor više neće biti pokrovitelj komemoracije na Bleiburgu

Biskup Košić smatra da je krajnji čas da prestanu ideološke interpretacije hrvatskih tragedija jer je, istaknuo je, hrvatski narod trpio na različitim stranama.

Oni koji to ne priznanju i vlast koja pristaje samo na jednu stranu i priznaje samo jednu ideologiju - komunističku i samo jedne žrtve radi ono što, ustvrdio je sisački biskup msgr. Vlado Košić, nije dobro za budućnost hrvatskoga naroda i hrvatske zemlje. (Hina)

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.