Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stambeno zbrinjavanje

Ovo je pogled s kakvim će se uskoro buditi mnogi stambeno nezbrinuti Dubrovčani

Lijep pogled za buduće stanare (Foto: Dnevnik.hr)
Lijep pogled za buduće stanare (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Lijep pogled za buduće stanare (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Počinje gradnja stanova za hrvatske branitelje, ali i mlade obitelji u Dubrovniku. Projekt je vrijedan 93 milijuna kuna - a iz proračuna Ministarstva branitelja izdvojit će se 44 milijuna.

U Mokošici bi se do proljeća 2020. trebalo izgraditi 108 stanova.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

''110 po našim evidencijama stanova ili stambeno zbrinjavanje kroz dodjelu zemljišta. Ovo su stanovi za ratne vojne invalide, porodice poginulih i nestalih hrvatskih branitelja'', rekao je Ivo Lučić iz HVIDRE Dubrovnik.

Jedan od bogatijih gradova u Hrvatskoj do sada je bio jedan od najneučinkovitijih kada je u pitanju stambeno zbrinjavanje branitelja. A u Hrvatskoj isto rješenje čeka oko 11 tisuća osoba.

''U ovoj godini ćemo riješiti preko 500 osoba za stambeno zbrinjavanje. Pripremamo preduvjete kako bismo u slijedećoj godini napravili još puno veći iskorak'', rekao je Medved.

Od 108 stanova koji se ovdje grade po modelu Dubrovačke stanogradnje, 43 će se dodijeliti mladim dubrovačkim obiteljima, s mogućnošću otkupa.

''Stanovi će biti u vlasništvu Grada Dubrovnika idućih 10 godina, nakon toga će se stanovi moći otkupiti, a onaj iznos koji su plaćali 1500 kuna mjesečno će ući u vrijednost stana'', kaže Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika.

Rješavanje stambenog pitanje jedno je od najvažnijih na krajnjem jugu Hrvatske - cijene nekretnina i zemljišta davno su otišle u nebo - prosječnom Dubrovčaninu nedostižne su.

Prosječna cijena kvadrata u Dubrovniku iznosi oko tri i pol tisuće eura - Grad Dubrovnik trenutačno za podstanarsvo sunfinancira 350 mladih obitelji. Interes za stanovima bit će i puno veći. Detaljnji kriteriji za dodjelu još nisu poznati.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene