Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Treće izdanje modnog događanja KoRčUlA inspirira samo što nije započelo. Gosti će moći uživati u kolekcijama najboljih korčulanskih dizajnera.


Nakon godinu dana čekanja i pripremanja, svoje treće izdanje doživjeti će najveći modni događaj na Otoku Korčuli - radi se naravno o dobro poznatom događaju 'KoRčUlA inspirira' .

Vezani članci Ecija Ivušić (Foto: Instagram) Domaća voditeljica u kupaćem kostimu izvela stoj na rukama: "To je žena koja može sve, zvjerka" Muškarac na Korčuli dovikivao Andreju Plenkoviću (Foto: Dnevnik.hr) Policija o incidentu na Korčuli: Muškarac je vičući narušavao javni red i mir, prijeti mu kazna od 50 do 200 DEM ili 30 dana zatvora

Uz velike izmjene u organizaciji samog događaja, tim projekta KoRčUlA inspirira pod vodstvom Lane Fillipi Brkić odlučilo je cijelu organizaciju dovesti na jedan viši i jači nivo. Od ove godine u realizaciju projekta uključen je i jedan hrvatski modni bloger, Nikola Grbin.

'Ove smo godine sve željeni dovesti na još jedan veći nivo za sve – i publiku i dizajnere. Nakon dvije godine rada odlučili smo se profilirati kao događanje koje će u budućnosti biti prepoznato kao jedno od najboljih gdje će svi moći vidjeti najbolje od nakita koji se proizvodi na Korčuli. Naravno, tu imami i dvije dizajnerice koje se bave odjećom, ali naglasak je i dalje na nakitu, te je to naša nit vodilja jer to još nigdje u Hrvatskoj ne postoji. Ove smo godine okupili najjača imena u izradi nakita od Koralja i Školjaka. Također zahvaljujući Nikoli ove godine smo postavili kompletan protokol da sve protekne kako i treba biti, a za vizuale smo zadužili našeg trenutno najjačeg dizajner koji redovno svoje kolekcije izlaže u sklopu FASHION.HR-a, Ivan Alduk',  izjavila je Lana Fillipi Brkić.

Kao vizažistica ove godine angažirana je Smilja Đurić jedna od najboljih vizažistica na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Video wall omogućila je poznata umjetnica rodom sa Korčule koja tokom godine radi u Londonu, Edita Pecotić. Za potrebe svoje izložbe postavila je kameru cijelu godinu na svoj prozor u gradu i snimala svaki dan 0-24h/365 dana. Kako je taj projekt ispao ekskluzivno će posjetitelji moći vidjeti na događaju KoRčUlA inspirira.