Predrag Lucić izgubio je životnu bitku nakon što mu je u svibnju prošle godine dijagnosticirana teška bolest, a preminuo je u srijedu ujutro u krugu svoje obitelji i prijatelja.

Galerija


Na splitskom gradskom groblju Lovrinac, na kojem se okupilo mnoštvo građana, u petak je pokopan novinar i književnik te prvi urednik "Feral Tribunea" Predrag Lucić (54).

Vezani članci Ibrica Jusić (Foto: IN Magazin) Slomljenog srca obitelj se oprašta od maestra Đela Jusića: "Ostala je velika praznina..." Sprovod Alena Balena (Foto: Igor KraljPIXSELL/PIXSELL) Tuga na Mirogoju: Od Alena Balena oprostila se neutješna obitelj, prijatelji i brojni kolege

Lucić je izgubio životnu bitku nakon što mu je u svibnju prošle godine dijagnosticirana teška bolest, a preminuo je u srijedu ujutro u krugu svoje obitelji i prijatelja.

Sućut obitelji došli su iskazati brojni Lucićevi prijatelji i kolege, među njima i Rade Šerbedžija, koji je pročitao dvije Lucićeve pjesme, Viktor Ivančić, Boris Dežulović, Zoran Pusić, Ivica Ivanišević, Veljan Radojković, Marin Jurjević, Davor Bernardić, Milorad Pupovac itd.

Jedan od suosnivača Feral Tribunea Boris Dežulović vrlo je emotivno nad njegovim lijesom čitao oproštajni govor, u kojem je rekao da bi ga nazvali najboljim prijateljem, ali on nije samo više od toga, on je naprosto nešto drugo.

"Nazvali bismo te rođenim bratom, ali ti nisi samo više od toga, ti si jednostavno nešto drugo. Nazvali bismo te još kojekako drugačije, ali nije za ovu priliku nazivati te bilo kako. Ti si nešto neizrecivo. U jeziku u kojemu živimo nema imenice za našega Tebe. Siromašan je jezik koji za tebe nema riječi. Zato što si prevelik i predrag za jedan ljudski život, otišao si prerano", kazao je Dežulović.

Lucić je na posljednji počinak ispraćen uz pjesmu Montyja Pythona "Always Look on the Bright Side of Life".(Hina)