Predrag Lucić izgubio je životnu bitku nakon što mu je u svibnju prošle godine dijagnosticirana teška bolest, a preminuo je u srijedu ujutro u krugu svoje obitelji i prijatelja.

Galerija


Na splitskom gradskom groblju Lovrinac, na kojem se okupilo mnoštvo građana, u petak je pokopan novinar i književnik te prvi urednik "Feral Tribunea" Predrag Lucić (54).

Vezani članci Posljednji ispraćaj Tatjane Krajač Tajči (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Posljednje zbogom našoj Tajči Kokos izazvao eksploziju u krematoriju (FOTO: Profimedia) Eksplozija na krematoriju prestravila djelatnike: Netko je uz pokojnika odložio kokos

Lucić je izgubio životnu bitku nakon što mu je u svibnju prošle godine dijagnosticirana teška bolest, a preminuo je u srijedu ujutro u krugu svoje obitelji i prijatelja.

Sućut obitelji došli su iskazati brojni Lucićevi prijatelji i kolege, među njima i Rade Šerbedžija, koji je pročitao dvije Lucićeve pjesme, Viktor Ivančić, Boris Dežulović, Zoran Pusić, Ivica Ivanišević, Veljan Radojković, Marin Jurjević, Davor Bernardić, Milorad Pupovac itd.

Jedan od suosnivača Feral Tribunea Boris Dežulović vrlo je emotivno nad njegovim lijesom čitao oproštajni govor, u kojem je rekao da bi ga nazvali najboljim prijateljem, ali on nije samo više od toga, on je naprosto nešto drugo.

"Nazvali bismo te rođenim bratom, ali ti nisi samo više od toga, ti si jednostavno nešto drugo. Nazvali bismo te još kojekako drugačije, ali nije za ovu priliku nazivati te bilo kako. Ti si nešto neizrecivo. U jeziku u kojemu živimo nema imenice za našega Tebe. Siromašan je jezik koji za tebe nema riječi. Zato što si prevelik i predrag za jedan ljudski život, otišao si prerano", kazao je Dežulović.

Lucić je na posljednji počinak ispraćen uz pjesmu Montyja Pythona "Always Look on the Bright Side of Life".(Hina)