Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sada idu u pravosudnu bitku

Mljekari: Izgubili smo bitku, ali ne i rat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina nezadovoljnih prosvjednika ističe kako je ovo privremeno primirje, a za početak počinje pravosudna bitka mljekara protiv Dukata i države.

Oko 21 sat uslijedila je organizirana karavana odlaska kući mljekara prosvjednika ispred Sirele u Velikim Sredicama, a koji su 15 dana s traktorima i uz podršku ostalih nezadovoljnih proizvođača mlijeka, ali i članova Hrvatskog seljačkog saveza na preostalih devet punktova, danonoćno proveli na prometnicama Bjelovarsko-bilogorske županije.

Pročitajte i ovo Osoba s invaliditetom dobila kaznu Šef Udruge rezigniran Šok za osobe s invaliditetom: "Počeli su nam naplaćivati kazne"; Nakon našeg upita u Gradu razmišljaju o promjenama Štala, ilustracija - 1 Vapaj za pomoć Zbog visokih troškova i niskog otkupa mljekari dižu ruke od proizvodnje: "Stanje je alarmantno"

>> Svaka hrvatska krava zadužena je gotovo 600 kuna

Poručuju kako su ovim povlačenjem izgubili bitku, ali nedvojbeno nastavljaju rat. Za početak će uslijediti pravosudna bitka protiv mljekara koje su prekršile promemoriju, prije svega Dukata, ali ni državi, koja ih je još lani u listopadu zakinula za 42 lipe, kažu neće oprostiti. Ogorčeni mljekari ističu kako ih se prije ulaska u EU želi uništiti s ciljem da ih se prisili na prodaju farmi i pretvori u kmetove i robove.Obrazlažu kako ih Dukat ovim potezom vraća u 2002. godinu kada su za mlijeko dobivali 2,20 kune, ali podsjećaju tada je nafta bila 2,20, a danas je debelo preko 6 kuna, dok je najeftinije gnojivo bilo 100, a danas je 700 kuna. Nakon povlačenja očekuje se i potpuna normalizacija prometa. (Agencija VLM)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene