Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Većina nezadovoljnih prosvjednika ističe kako je ovo privremeno primirje, a za početak počinje pravosudna bitka mljekara protiv Dukata i države.


Oko 21 sat uslijedila je organizirana karavana odlaska kući mljekara prosvjednika ispred Sirele u Velikim Sredicama, a koji su 15 dana s traktorima i uz podršku ostalih nezadovoljnih proizvođača mlijeka, ali i članova Hrvatskog seljačkog saveza na preostalih devet punktova, danonoćno proveli na prometnicama Bjelovarsko-bilogorske županije.

Vezani članci Osnovna škola u Bjelovaru Drama u Bjelovaru se nastavlja, stigla nova dojava o bombi, roditelji dobili jezivi e-mail od učitelja: "Dođite po dijete, eksplodirat će bomba" Slika nije dostupna Dukat povećao otkupnu cijenu mlijeka

>> Svaka hrvatska krava zadužena je gotovo 600 kuna

Poručuju kako su ovim povlačenjem izgubili bitku, ali nedvojbeno nastavljaju rat. Za početak će uslijediti pravosudna bitka protiv mljekara koje su prekršile promemoriju, prije svega Dukata, ali ni državi, koja ih je još lani u listopadu zakinula za 42 lipe, kažu neće oprostiti. Ogorčeni mljekari ističu kako ih se prije ulaska u EU želi uništiti s ciljem da ih se prisili na prodaju farmi i pretvori u kmetove i robove.Obrazlažu kako ih Dukat ovim potezom vraća u 2002. godinu kada su za mlijeko dobivali 2,20 kune, ali podsjećaju tada je nafta bila 2,20, a danas je debelo preko 6 kuna, dok je najeftinije gnojivo bilo 100, a danas je 700 kuna. Nakon povlačenja očekuje se i potpuna normalizacija prometa. (Agencija VLM)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju