Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvali na obustavu prosvjeda

Mljekare predlažu europsku cijenu mlijeka, mljekari se ne slažu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski savez udruga proizvođača mlijeka (HSUPM) nije zadovoljan današnjim prijedlogom mljekarske industrije vezano za definiranje otkupne cijene mlijeka, kažu kako taj prijedlog nije na tragu njihovih zahtjeva te nastavljaju s prosvjedima.

Predsjednik Saveza Igor Rešetar kazao je kako proizvođači mlijeka traže postizanje tripartitnog dogovora o otkupnoj cijeni mlijeka između proizvođača, prerađivača i Ministarstva poljoprivrede, te otkupnu cijenu mlijeka kao prosjek zemalja EU 27, a ne kako nudi ‘Croatiastočar’, otkupnu cijenu mlijeka kao prosjek zemalja Europske unije, najvećih izvoznica gotovih mliječnih proizvoda u Hrvatsku.

Pročitajte i ovo PR oglas Posjeti novu edukativnu platformu „VOLIM ŠUME!“ i nauči više o zelenim plućima Zemlje Slika nije dostupna ZA 10 LIPA Dukat povećao otkupnu cijenu mlijeka

Iz Gospodarskog interesnog udruženja ‘Croatiastočar’ danas su priopćili kako je mljekarska industrija spremna definirati europsku otkupnu cijenu mlijeka te su pozvali udruge proizvođača mlijeka na što skorije postizanje kompromisnog dogovora te da obustave sve aktualne i najavljene prosvjede.

Mljekare, okupljene u Gospodarskom interesnom udruženju ‘Croatiastočar’, naveli su iz tog udruženja, spremne su podržati otkupnu cijenu mlijeka kao prosjek zemalja Europske unije, najvećih izvoznica gotovih mliječnih proizvoda u Hrvatsku.

>> Niču novi punktovi mljekara prosvjednika

Po objašnjenju iz ‘Croatiastočara’ to su Njemačka, Slovenija, Poljska, Češka, Slovačka i Mađarska.

Pritom su istaknuli da će otkupnu cijenu za veljaču sve mljekare obračunati kao za siječanj, dok će se mlijeko otkupljeno od ožujka obračunavati prema novom europskom modelu koji bi bio usuglašen sa udrugama proizvođača mlijeka. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene