Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostojić se ne slaže

Mladi se liječnici pojadali ministru: Za nas nema posla!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U otvorenom pismu koje su poslali ministru zdravlja Rajku Ostojiću, skupina mladih liječnika žali se da za njih u hrvatskim bolnicama nema posla. Ministar se ne slaže.

Mladi hrvatski doktori medicine uputili su otvoreno pismo ministru zdravlja Rajku Ostojiću. Iako u Hrvatskoj postoji problem manjka liječnika, nakon 18 godina školovanja za njih nema posla.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama" Alen Mrvac, Moj Posao Dugo je bilo na vrhu Donedavno najtraženije zanimanje više nije toliko traženo: "Došlo je do pada broja oglasa za 30 posto"

Njih 40-ak čeka na raspisivanje natječaja za pripravnički staž, bez kojeg ne mogu nastaviti sa specijalizacijom ili samostalno raditi. Ne promijeni li se stanje, upozoravaju da će većina mladih liječnika otići raditi u europske zemlje.

>> Ostojić nahvalio samog sebe: Napravljeni su značajni pomaci

Ministar im nudi tri mogućnosti - volontiranje, zapošljavanje s 1.600 kuna ili plaćanje od 50 do 70 posto plaće, ali u bolnicama koje će biti sanirane.

'Već sada u nekim KBC-ovima i kliničkim bolnicama postoji mogućnost zapošljavanja svih zdravstvenih profesionalaca, uključivo doktora medicine u tzv. volonterskom statusu i aktivnom zapošljavanju za 1.600 kuna', kaže ministar Rajko Ostojić.

'Nakon 18 godina formalnog obrazovanja imamo pravo tražiti da živimo i zarađujemo u svojoj državi novce za pristojan život od svog rada', kaže doktor medicine Danko Relić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene