Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U otvorenom pismu koje su poslali ministru zdravlja Rajku Ostojiću, skupina mladih liječnika žali se da za njih u hrvatskim bolnicama nema posla. Ministar se ne slaže.


Mladi hrvatski doktori medicine uputili su otvoreno pismo ministru zdravlja Rajku Ostojiću. Iako u Hrvatskoj postoji problem manjka liječnika, nakon 18 godina školovanja za njih nema posla.

Vezani članci Stanje u hrvatskim bolnicama Koliko imaju pacijenata, a koliko zaraženog osoblja: Provjerili smo stanje u najvećim hrvatskim bolnicama Slika nije dostupna Ostojić: Otići će nam najbolji liječnici, ali ostaju njihovi učenici

Njih 40-ak čeka na raspisivanje natječaja za pripravnički staž, bez kojeg ne mogu nastaviti sa specijalizacijom ili samostalno raditi. Ne promijeni li se stanje, upozoravaju da će većina mladih liječnika otići raditi u europske zemlje.

>> Ostojić nahvalio samog sebe: Napravljeni su značajni pomaci

Ministar im nudi tri mogućnosti - volontiranje, zapošljavanje s 1.600 kuna ili plaćanje od 50 do 70 posto plaće, ali u bolnicama koje će biti sanirane.

'Već sada u nekim KBC-ovima i kliničkim bolnicama postoji mogućnost zapošljavanja svih zdravstvenih profesionalaca, uključivo doktora medicine u tzv. volonterskom statusu i aktivnom zapošljavanju za 1.600 kuna', kaže ministar Rajko Ostojić.

'Nakon 18 godina formalnog obrazovanja imamo pravo tražiti da živimo i zarađujemo u svojoj državi novce za pristojan život od svog rada', kaže doktor medicine Danko Relić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju