Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Performans u centru Zagreba

Mladi SDP-a pikadom protiv radioaktivnog otpada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz pomoć karte grada Zagreba kao mete i strelica za pikado Forum mladih SDP-a upozorio je na opasnost odlaganja radioaktivnog otpada u glavnom gradu.

Građani su se mogli, kako kažu SDP-ovci, staviti u ulogu neodgovornih resornih ministara i strelicama odrediti novo skladište radioaktivnog otpada. Akcijom žele naglasiti nebrigu Vlade za zdravlje građana Zagreba i podržati ravnateljicu Instituta Ruđer Bošković Danicu Ramljak koja ne želi da se ondje odlaže radioaktivni otpad.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kontaminiran i okoliš Tijekom sanacije na IRB-u pronađeno 400 kilograma neprijavljenog uranija Slika nije dostupna Pisanje Dela: 'Zajedničko skladište kod Krškog racionalnije je rješenje za nuklearni otpad'

>> 'Ruđer' neće postati odlagalište radioaktivnog otpada

>> Struka: Radioaktivni otpad mora duboko u zemlju

'Grozno bi bilo da bi se to tu smjestilo! Treba pronaći jednu lokaciju pogodnu gdje ljudi ne bi bili ničim ugroženi', istaknuo je jedan građanin dok su sličnu reakciju imali i drugi građani. 'To je van pameti! Ionako nas sve okolo zrače, a ovo. Trebamo podržati omladinu, mi smo svoje prošli', zaključila je jedna prolaznica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene