Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vukovar je ovoga vikenda domaćin mladima iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.


Projekt 'Odmor od rata' okuplja više od 4000 djece i mladih s područja bivše Jugoslavije. Cilj im je uspostava dijaloga i rušenje barijera uzrokovanih ratnim neprilika. Upoznati grad heroj ih je došlo stotinjak, a to je ujedno i priprema za veliki kamp u Vukovaru koji organiziraju iduće godine.

Vezani članci Provokacija grafitima u Vukovaru Grafite Srbija i 4 slova S na ćirilici u Vukovaru šarala dvojica 15-godišnjaka, zaradili kaznenu prijavu Dinko Šubarić (Foto: Dnevnik.hr) Vratio se u svoj grad usprkos lošijim poslovnim prilikama: "Ovdje je veća satisfakcija pokazati da se od svog rada može živjeti"

'Mi kao pojedinci možemo dosta toga učiniti na poboljšanju situacije i kad bi se svaki pojedinac više angažirao životna bi okolina bila ugodnija', smatra Emina Beganović iz Tuzle.

>> Ured Borisa Tadića: U Vukovaru je iznio službena stajališta

'Upoznala sam mnogo novih prijatelja, što je i cilj ovoga projekta da razbijemo te predrasude', pojasnila je Anja Janjević iz Sombora. 'Nađu se novi prijatelji, priča se o problemima koji muče i jedne i druge', dodao je Stjepan Tomić iz Vukovara.