Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Simulirana sjednica

Mladi preuzeli Sabor: ''Vjerujem da će saborski zastupnici vidjeti nas i postati aktivniji''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskom saboru raspravu su danas vodili – studenti.

Jutros je predsjednik sabora Gordan Jandroković palicu predao studentu ekonomije, a riječki i zagrebački studenti zamijenili su saborske zastupnike te raspravljali o izmjeni Ustavnog zakona, odnosno treba li se o važnijim zakonima odlučivati referendumom.

Pročitajte i ovo Nova lica u Saboru - 4 Velik broj Nova lica u Saboru: Dolaze iz različitih političkih opcija, a ima i jedan volonter Sabornica - 1 pljušte uvrede Burna rasprava u Saboru o povjerenju Grliću Radmanu: "I jedna i druga strana složile su se da je ovo postao pravi cirkus"

Simulirana sjednica Sabora organizirana je drugu godinu zaredom, a studenti smatraju da im ide jako dobro te da su konstruktivniji od saborskih zastupnika.

''Mislim da nekad ne iznose stavove kako bi trebali, da se libe govoriti ono što bi narod volio čuti'', kaže Lana, studentica prava .

''Rasprave ima, vjerojatno više nego što bi bilo da se radi o pravom Saboru, ali vjerujem da će saborski zastupnici vidjet nas i oni postati aktivniji'', rekao je Pavao, student politologije.

''Zasad su OK. Držim ih nekako pod kontrolom. Ima pojedinaca, ali, evo, uspijevamo da rasprava bude što konstruktivnija'', rekao je student Ivan.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene