Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Lakše do zaposlenja

Mladi će ubuduće znati s kojim fakultetom imaju veće šanse za posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za dvije do tri godine svi koji upisuju srednje škole ili fakultete, trebali bi imati gotov portal i registar kvalifikacija iz kojeg bi bilo moguće iščitati ima li upis u određenu ustanovu smisla, odnosno hoće li s njom uspjeti naći posao.

Pavao Martinović je završio gimnaziju. Nezaposlen je. 'Moj je pokojni otac bio doktor, a ja sam htio biti medicinski tehničar. Međutim rekli su mi da upišem gimnaziju, pa ću biti kasnije doktor', rekao je Pavao. Takve pogreške više neće biti moguće uz hrvatski kvalifikacijski okvir.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Sukob s predsjednikom Butković odgovorio na izjave o "bratovu poslu s kamionima" i poslao novu poruku Slika nije dostupna Samozapošljavanje Postanite poduzetnik uz kvalitetan poslovni plan!

>> Poslodavci već sad traže sezonce!

'U vrijeme kada mnogi razmišljaju gdje će se upisati u srednju školu i koje će fakultete upisati, upravo kroz projekt hrvatskog kvalifikacijskog okvira šaljemo im poruku koje zanimanje, koje znanje i koje kompetencije su potrebne hrvatskom društvu za brži razvoj', rekao je ministar obrazovanja Željko Jovanović.

Koja da zanimanja briše, a koja da podcrtava, Ministarstvu obrazovanja redovito će savjetovati ministarstva rada, gospodarstva i regionalnog razvoja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene