Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uhićenom generalu Mladenu Kruljcu mogao bi se u pritvoru pridružiti još koji časnik.


Vojno-sigurnosno obavještajna agencija predala je u ruke državnog odvjetništva još najmanje 7 predmeta. Ni civilni službenici ministarstva obrane ne spavaju mirno. Finska policija potvrdila je da za nekoliko tjedana istragu oko Patrijinih vojnih vozila seli iz Slovenije u Hrvatsku. Na Patrijine oklopnjake Hrvatska je kao i Slovenija potrošila stotine milijuna kuna.

Vezani članci Vojnik Želite postati vojnik ili mornar? MORH je raspisao natječaj, pogledajte uvjete Slika nije dostupna Umirovljen general-pukovnik Mladen Kruljac

U Komisiji za odabir vozila sjedio je i profesor Vlatko Cvrtila. Bivši savjetnik predsjednika Mesića finsko širenje istrage pozdravlja.  'I dobro je da se krene u Republiku Hrvatsku i da se utvrdi jednom nedvojbeno da u tom poslu zapravo nije bilo nikakvih manipulacija ili pogodovanja', tvrdi Cvrtila.

Neslužbeno se doznaje da je dio dokumentacije o poslu s Patrijom već oduzet. Koruptivnim radnjama, sumnja se, u vojsci su se bavili i generali, a tajne službe reagirale su tek nedavno. 'Određene sumnje da je zapravo i taj dio sustav zapriječen i da nema mogućnosti u potpunosti izvršiti istrage jer nema određenu suradnju s drugim djelovima samog iministarstva obrane ali mislim da se situacija promjenila u zadnjih 6 mjeseci', ističe Cvrtila.

Deblokadom sustava otvorena su pitanja čijim je privatnim interesima služila vojna mehanizacija, a tko je imao koristi od netransparentnih javnih nabava i gradnje vojnih objekata?'Javne tajne o kojima su mnogi znali, ali ništa se nije poduzimalo, uvjeren je Ivica Pančić. Pančić od resornog ministra Davora Božinovića traži izvještaj kao i reviziju vojnih stanova.

'Informacije kazuju da se oni dodjeljuju na korištenje pod firmom korištenja, a onda za godinu dvije dana se otkupljuju. Dodjeljuju se civilnim osobama uključujući i tajnicama', kaže Pančić. Na netransparentno gospodarenje vojnom imovinom upozoravala je i državna revizija. Istrage u MORH-u tek su se sada zakotrljale, od generala Kruljca do Patrije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju