Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregovori s MOL-om

Mladen Pejnović: Nadam se NOVOM partneru u Ini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstojnik ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović, rekao je kako se može dogoditi da u Inu dođe novi partner te da se on nada da je varijanta s novim partnerom bliža od dogovora s MOL-om.

Mladen Pejnović napominje kako je mađarski partner u Ini više pazio na svoje ciljeve nego hrvatska vlast na svoje ciljeve. 'Njihove investicije su išle u mađarske i slovačke rafinerije, a ne u hrvatske. U tom smislu hrvatska vlast ima dosta veliku odgovornost za zakašnjelo reagiranje', rekao je Pejnović, u intervjuu za Novi list.

Pročitajte i ovo Željko Lacković Potvrdio je Nezavisni Željko Lacković: Bit će dio pregovaračkog tima DP-a, ali jedno ne želi otkriti Ilustracija transakcija MOL prodaje 39 benzinskih pumpi, s Inom preuzima OMV Slovenija: "Profitirat će kupci"

'Mislim da ćemo našim dosljednim stavom doći do tih rješenja. Jedno od rješenja je i zamjena partnera o čemu i sam MOL razmišlja i što je najavio. Međutim, zamjena partnera je složena operacija na tržištu. Nema baš puno onih koji se nude. Ima puno rafinerija i tvrtki koji prodaju za nisku cijenu. Naša je osnovna ideja da ono što je u funkciji BDP-a nema alternativu', kaže Pejnović.

Vrdoljak: Treći krug pregovora s MOL-om u sljedećih 10 dana

Na pitanje znači li to dolazak neke ruske tvrtke, Pejnović kaže da 'rafinerije nisu profitabilan posao, pa nije velik interes za preuzimanje. Objektivno mi možemo biti zanimljivi kao prostor u ovom dijelu Europe za dugoročan razvoj. Vidjet ćemo što će pokazati dugoročni planovi ruskih tvrtki, azerbejdžanskih ili američkih, koje će procijeniti da svoje dugoročne interese mogu ostvariti na ovom prostoru.'

On se nada da je varijanta s novim partnerom bliža te napominje da u nekim segmentima postoji mogućnost da novi partneri budu Amerikanci 'Prema nekim informacijama Rusi misle krenuti u istraživanja u Jadranu isključivo zajedno sa Exxonom. Već na mnogim tržištima postoje takva partnerstva', rekao je Pejnović. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene