Obavijesti Video Pretražite Navigacija
problemi sela dankovec

U tri mjeseca cijev im je pukla više od 20 puta, a nadomak su centra Zagreba: "Radnici su nam postali kućni prijatelji"

Da postoji Guinessov rekord za pucanje cijevi, zasigurno bi ga odnijela Slanovečka ulica u Zagrebu. U tri mjeseca cijev je pukla više od 20 puta. Mještani su bijesni, šalju upite Gradu, vodoopskrbi, ali rješenja nema. Priču donos reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić.

Zelenu oazu u zagrebačkom naselju Dankovec kvare rupe. Raskopana i zakrpana.Tako izgleda ulica u kojoj je cijev pukla u tri mjeseca čak 24 puta.

"To je sad postalo već dosta smiješno da mi u 2022. imamo toliko puknuća cijevi da se to ponavlja konstantno i konstantno", žali se Domagoj Šafran, stanovnik Dankovca

Voda teče u potocima, ali ne i slavinama. Mještani se onda za osnovne životne potrebe moraju snalaziti.

"Iz kanistra smo zalijevali ruke i prali ih vlažnim maramicama“, prepričava Maja Šubarić te nastavlja: "Suđe je bilo neoprano tri dana pa prvo što sam napravila kad je došla voda jest da sam išla oprati suđe i upaliti mašinu za pranje rublja“, kazala je, no taman kada je to uspjela riješiti, opet je nestalo vode.

Mjesecima šalju upite Gradu i Vodoopskrbi i odvodnji

Iz Grada za Dnevnik Nove TV kažu da će se ići u rekonstrukciju cijevi koja je stara 60 godina. Svaki izlazak na teren stoji 30 tisuća kuna. Što znači da su za krpanje do sada dali gotovo pola milijuna kuna.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević smatra da nije dobro raditi na taj način, no to je, prema njegovim riječima, posljedica politika prijašnje vlasti koja je ulagala u vodoopskrbu ulagala 1 posto godišnje. "Sada idemo na dvije milijarde investicija u sljedećih šest godina kako bi se smanjili gubici“.

Dankovcu žive i ljudi koji već dva desetljeća čekaju priključak na vodu. Gradonačelnik obećava voda će stići za nekoliko mjeseci. Iako je ovo mjesto udaljeno tek 20 minuta od zagrebačkog trga, vožnja ulicama sve je samo ne vožnja metropolom.

Pročitajte i ovo Poplavljena Aleja Hermana Bollea stanarima osigurana cisterna Zagrebačka Aleja Hermanna Bollea pod vodom: Opet puknula cijev

Pročitajte i ovo Na Trešnjevci došlo do puknuća vodovodne cijevi - 1 NOVI PROBLEMI! Na zagrebačkoj Trešnjevci opet puknula vodovodna cijev

Radnici su stoga u Dankovcu već postali i kućni prijatelji, a Božidar Malčić iz Dankovca kaže da već znaju svaku rupu, svakog čovjeka. "Znaju gdje su stavili maticu, šarafe, gdje ih je tko ponudio pićem ili kavom“, pojašnjava Božidar.

Iako vole biti domaćini, ako se nešto ne promijeni, blokirat će ulicu simbolično 24 puta za svako pucanje cijevi.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene