Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušavaju obustaviti gradnju

Mještani Donje Lomnice strahuju za život zbog gradnje asfaltne baze: "U selu je ionako previše karcinoma"

Negodovanje zbog gradnje asfaltne baze (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Negodovanje zbog gradnje asfaltne baze (Foto: Dnevnik.hr) - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Negodovanje zbog gradnje asfaltne baze (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Negodovanje zbog gradnje asfaltne baze (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Negodovanje zbog gradnje asfaltne baze (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Negodovanje zbog gradnje asfaltne baze (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Negodovanje zbog gradnje asfaltne baze (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Negodovanje zbog gradnje asfaltne baze (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Priopćenje Stratbaga Galerija 1/4 >>
Izgradnja asfaltne baze podigla je mještane Donje Lomnice na noge. Okupljanjem ispred buduće baze pokušali su upozoriti na štetnost njezine izgradnje. Osim velikih zagađenja, mještani Lomnice ističu kako je upitan i izvor pitke vode u neposrednoj blizini gradilišta.

Mještani Donje Lomnice ne žele asfaltnu bazu u svom dvorištu. Kako bi upozorili na velika zagađenja, ali i pokušali zaustaviti daljnju gradnju, u četvrtak su se mirno okupili ispred buduće asfaltne baze.

Pročitajte i ovo Saniranje ceste Isti prirez, različiti uvjeti Sramota u metropoli! Neki Zagrepčani i danas žive kao u 19. stoljeću: "Mi smo njima zapravo krava muzara" Cesta oko stupa (Foto: Dnevna doza splitskog nereda) Cesta oko stupa Genijalci iz Dalmacije: "Radimo, al' ko će sad izmještat stup, asfaltiraj ti to oko toga i stavi malo fluorescentne piture"

"Svaki dan gledamo kako to raste, kako se ništa ne zaustavlja. Bojimo se kako će to sve završiti, jednostavno se bojimo za život, za zdravlje. U selu je ionako previše karcinoma", rekle je Štefanija Smoković iz Donje Lomnice.

Osim vrtova, kuća i dvorišta, nedaleko od baze je i jezero s pitkom vodom. Prema riječima mještana, radom baze to će jezero postati ugroženo.

"Iza postrojenja Industrogradnje nalazi se otvoreno jezero koje je direktno povezano s izvorom pitke vode s kojeg se opskrbljuje Velika Gorica, cijelo Turopolje i dio Zagreba", rekao je Mihael Stepanić iz inicijative Stop asfaltnoj bazi.

  Negodovanje zbog gradnje asfaltne baze (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Priopćenje Stratbaga Foto: DNEVNIK.hr

Za početak izgradnje asfaltne baze saborski zastupnik Lovrinović, koji podupire mještane, proziva lokalne političare. "Dopustili su da se izgradi ovakva asfaltna baza. Čak je predstavljena kao strateški projekt za Donju Lomnicu i Veliku Goricu", rekao je.

Osnovano je i Povjerenstvo za pregovore s izvođačem radova. Prijedlog je da se razmotri nova lokacija. No, do pronalaska, radovi se nastavljaju na postojećoj lokaciji.

"Sve dozvole koje tvrtka Strabag ima dobila je u skladu sa zakonom i radovi se zbog toga ne mogu obustaviti", rekao je Neven Karas, predsjednik Gradskog vijeća Grada Velike Gorice.

Ostaje vidjeti ima li Velika Gorica drugu lokaciju te bi bila šteta koju bi mogao trpjeti investitor.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene