Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UZBUDLJIVA SUBOTA

Mjesec ponosa: Povorke u Splitu i Karlovcu, u Zagrebu Pride Ride

LGBT stipendija u Splitu - 10
LGBT stipendija u Splitu - 10 Foto: Dnevnik Nove TV
Lipanj je mjesec kada se tradicionalno održavaju povorke pripadnika LGBTQI+ zajednice. U Zagrebu će se održati četvrti po redu Pride Ride, u Splitu Povorka ponosa, dok će se u Karlovcu održati prvi Pride u povijesti.

 

  • U Zagrebu od 17 sati starta Pride Ride
  • Od 14:45 u Karlovcu počinje prva Povorka ponosa
  • U 17 sati počinje okupljanje u Splitu

Tijek događanja pratite iz minute u minutu

7:00 U Zagrebu se država četvrti po redu Pride Ride, prosvjedna vožnja na biciklima u organizaciji Ponosni Zagreb. Pride Ride starta u Parku Mladenaca u 17 sati. Potom slijedi prigodni program uz glazbu

6:30 U subotu se održava prva Povorka ponosa u Karlovcu. Okupljanje je kod Glazbenog paviljona na Šetalištu dr. Franje Tuđmana u 14:45. 

6:00 U užem dijelu Splita održat će se u subotu popodne Split Pride 2023., organizator povorke je splitski LGBT Centar koji očekuje veći broj sudionika. Okupljanje je u 17 sati u Đardinu, a od 18 sati će povorka krenuti uobičajenom rutom - preko Ulice kralja Tomislava do Marmontove, Rive, Hrvojevom i natrag do Đardina. Od 19 do 23,30 sati u Đardinu je predviđen glazbeni program.

Organizator povorke LGBT Centar Split navodi kako već više od 20 godina javnost upozoravaju na nepotrebno nasilje i diskriminaciju prema LGBTIQ osobama. Splitska je policija najavila da će na dan održavanja javnog okupljanja njihovi službenici nadzirati poštuje li se u Zagrebačkoj ulici, u potpunosti, ograničenje prometovanja svim vozilima, osim vozila javnog gradskog prijevoza i vozila s dozvolama.

LGBT stipendija u Splitu - 10 Prava istospolnih parova: Ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr

Uz to će policijski službenici sve snimati prije, za vrijeme i nakon završetka javnog okupljanja u Splitu, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima. Građane su pozvali da poštuju upute i smjernice policijskih službenika u prometu i na terenu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene