Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rok istječe u ponedjeljak

Mišetić: Gotovinina obrana intenzivno priprema žalbu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrana generala Ante Gotovine intenzivno priprema žalbu na prvostupanjsku presudu za čije podnošenje rok istječe u ponedjeljak, 1. kolovoza, izjavio je Gotovinin odvjetnik Luka Mišetić.

'Obrana generala Gotovine intenzivno radi na pripremi žalbe i drugih komentara nemamo', izjavio je Mišetić u telefonskom razgovoru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gotovinini odvjetnici sa zagrebačkim studentima 'Osjećam se kao da sam opet u haškoj sudnici' Slika nije dostupna 'Nemam se za što kajati' Šljivančanin: Išao bih u Vukovar, čestito i časno sam radio svoj posao

Američki odvjetnik hrvatskog podrijetla nije želio iznositi pojedinosti žalbe koja mora biti predana Haaškom sudu do isteka radnog vremena u ponedjeljak, 1. kolovoza.

Gotovininu braniteljskom timu, u kojem su od početka postupka Mišetić, Gregory Kehoe i Payam Akhavan, u međuvremenu se priključio Švicarac Guenael Mettraux, iskusan haaški odvjetnik koji je pred ICTY-em bio branitelj u nekoliko predmeta.

Gotovina je 15. travnja, zajedno s generalom Mladenom Markačem, nepravomoćno osuđen pred Haaškim sudom za zločine počinjene nad srpskim civilima tijekom i nakon Oluje.

Gotovinu, nekadašnjeg zapovjednika Zbornog područja Split, sud je osudio na 24, a Markača, tadašnjeg zapovjednika Specijalne policije na 18 godina zatvora, dok je Ivan Čermak oslobođen optužbi i pušten na slobodu. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene