Predsjednički kandidat Miroslav Škoro osvrnuo se na Facebooku na poziv Zorana Milanovića upućen Kolindi Grabar-Kitarović za predizborno sučeljavanje te istaknuo kako onaj tko želi biti hrvatski predsjednik ne smije bježati od toga.

Galerija


"S radošću ću se odazvati svakom sučeljavanju s gospođom Grabar-Kitarović i gospodinom Milanovićem", napisao je Škoro.

Vezani članci Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović Ekskluzivno: Dnevnik Nove TV večeras donosi prvo veliko istraživanje o drugom krugu predsjedničkih izbora Marko Brkić, Zageb A što kaže narod? Pitali smo građane što očekuju od Milanovića i Grabar-Kitarović, pogledajte odgovore

Dodao je kako se nada se da će aktualna predsjednica dobiti dopuštenje premijera da se odazove ovom izazovu.

"Ovom prigodom javno upućujem molbu organizatorima da sučeljavanja budu poslijepodne, da se gospodin Milanović stigne razbuditi, a njega molim da svakako ponese ugovore s klijentima s kojima je radio posljednje tri godine", ironično se Škoro obratio Milanoviću.

Dodao je kako nema skrivanja iza poslovne tajne jer hrvatska javnost mora znati jesu li oni koji su financirali Zorana Milanovića nakon što je prestao biti premijer vraćali neke stare dugove ili su pak u njega ulagali za slučaj da pobijedi na predsjedničkim izborima.

Milanović pozvao Predsjednicu na sučeljavanje

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović pozvao je u srijedu aktualnu predsjednicu i HDZ-ovu kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović na sučeljavanje, i to "sada, a ne dva dana prije izbora".

"Pozivam Kolindu Grabar-Kitarović na sučeljavanje, i to sada, a ne dva dana prije izbora. Umjesto pjevanja, skrivanja iza stranačkih skuta i bježanja od medija i javnosti, neka pokaže odgovornost i sučelimo se pred svim ljudima u Hrvatskoj. To je demokratski standard društva kojem želimo pripadati", napisao je Milanović na svojoj službenoj stranici na Facebooku.

Predsjedica Grabar-Kitarović zasad još nije službeno komentirala Milanovićev poziv na sučeljavanje. Neki mediji prenose neslužbene izjave iz njezina kruga po kojima se predsjednica nema razloga sučeljavati s obzirom na to da ni Milanović ni Škoro još nisu sakupili po deset tisuća potpisa, pa prema tome nisu ni službeni kandidati, niti je kampanja započela. (Hina)