Predstavnici Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, Igor Peternel i Stipo Mlinarić Ćipe položili su vijenac žrtvama komunizma, u povodu 40. obljetnice smrti Josipa Broza Tita i svibanjske obljetnice pokolja u Gračanima. Pridružio im se i Zlatko Hasanbegović.

Galerija Miroslav Škoro +0 Registriran Domovinski pokret Miroslava Škore

Miroslav Škoro komentirao je nakon polaganja vijenca odlazak predsjednika Zorana Milanovića iz Okučana zbog majica s pozdravom Za dom spremni. 

Vezani članci Slika nije dostupna Komunikacijska stručnjakinja otkriva tko u predizbornoj komunikaciji bira riječi, tko je bahat i tko je postavio rekord u udarcima "ispod pojasa" Trgovački centar, ilustracija Vlada predlaže da samo 14 nedjelja u godini budu radne: "Još ćemo definirati rad subotom"

"S ovoga mjesta šaljemo poruku da nećemo sudjelovati u ideološkim raspravama i podjelama u nedostatku tema vladajućih političkih oligarhija. Ideologijom pokušavaju zataškati nerad. Zalagat ćemo se za izbor i da se izjednače sve žrtve svih zločina.

Zalagat ćemo se da Sabor usvoji četiri rezolucije Vijeća Europe i Europskog parlamenta u kojima se izjednačavaju fašistički i komunistički zločini", kazao je.

"Za Domovinski pokret nulta je točka Domovinski rat. Ne želimo sudjelovati u  daljnjim prepucavanjima o tome. Josip Broz Tito bio je diktator. Zalagat ćemo se za to da se zločini istraže", izjavio je Škoro i dodao kako Hrvatska nije dovoljno istražila arhive o zločinima u vrijeme komunizma jer ne postoji dovoljan interes, a i arhivi su u Beogradu, kazao je. 

"Trebamo napraviti sve ono što znanstvenici mogu da bi utemeljeno razgovarali o prošlosti", napominje. 

Škoro podržava stav Kusićeve komisije o insignijama HOS-a, a na upit treba li maknuti taj pozdrav iz uporabe, kaže da postoji razlika u uporabi pozdrava 1941. godine i 1991. godine.

"Ne možemo raditi znak jednakosti između pozdrava 1941. i 1991. Shvaćam da netko to ne može posložiti sebi u glavi, ali branitelji nikome ne bi trebali ići na živce", kazao je Škoro. 

"Insignija HOS-a legalna je postala odlukom Ivice Račana. Aktualni predsjednik pljeskao je zastavi HOS-a kada je ona bila u legalnom mimohodu svih postrojbi koje su imale taj mimohod, mislim 2015. godine", kazao je Škoro.

Govorio je i o postizbornim koalicijama. 

"Mi bi voljeli da Domovinski pokret bude platforma oko koje će se okupiti svi oni koji žele i hrvatskom narodu i hrvatskoj državi ponuditi jedan stabilan, normalan treći put. Pregovori sa Suverenistima još uvijek traju, pregovori s Mostom još uvijek traju, danas ću se susresti s gospodinom Burićem. Pregovori s gospodinom Hasanbegovićem su bili vrlo kratki, vrlo učinkoviti".

Kazao je kako razgovaraju i sa Željkom Markić i da priželjkuju da im se pridruži.

 

  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju