Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utvrđene nepravilnosti i propusti

Miro Kovač o nalazu revizije: "Ne znam o čemu se tu točno radi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miro Kovač, bivši ministar vanjskih poslova, reagirao je na nalaz Državne revizije koja je dala uvjetno mišljenje zbog utvrđene nepravilnosti i propuste u računovodstvenom poslovanju, te o rashodima za intelektualne i osobne usluge.

Revizija je, naime, utvrdila zanimljive angažmane u veleposlanstvu u Washingtonu u 2016. godini te se u nalazu navodi da su uz prethodnu suglasnost Glavnog tajništva Ministarstva vanjskih poslova zaključena dva ugovora o obavljanju administrativnih poslova s lokalno angažiranom osobom u trajanju od tri mjeseca po svakom ugovoru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STIGLO IZVJEŠĆE Nepravilnosti i propusti: Državna revizija dala uvjetno mišljenje na izvršenje proračuna Slika nije dostupna Još ništa ne zna Milanović ne želi komentirati nalaze državne revizije 'dok ne prouči slučaj'

S tom su osobom ugovori zaključivani i prošlih godina, te su nakon isteka ponovno zaključivani. Bilo je ugovoreno da će navedena osoba za obavljanje posla mjesečno primati naknadu u iznosu od 3200 dolara te mjesečnu naknadu za prijevoz, dok bi sama uplaćivala doprinose i poreze. Utvrđeno je da je za prosinac 2015. i 11 mjeseci 2016. toj osobi isplaćeno 38.400 dolara, odnosno 262.312 kuna. Nakon 13. kolovoza 2016. ugovor s tom osobom nije zaključen, ali joj je i dalje isplaćivana mjesečna naknada od 3200 dolara. Te su naknade, stoji u reviziji, bez zaključenog ugovora isplaćivane sve do 13. svibnja 2017.

"Ja ne znam o čemu se tu točno radi. Meni je važno da taj ugovor nije obnovljen u kolovozu. Moramo ispitati kako je moguće da se isplaćuje nešto, ako nije odobren ugovor. Ako nije odobren ugovor, baš ću pogledati u miru nalaz državne revizije. Važno je da državna revizija radi egzaktno. Ako u vašoj kući ovdje se jedan ugovor ne produži, osoba više nema pravo na plaću, a netko isplaćuje tu plaću, treba saznati kako je to moguće, ja to ne znam. Ono što je meni bitno, da očito su ljudi prepoznali u kolovozu kad sam ja obnašao tu dužnost, da se taj ugovor nije produžio. To je meni važno", kazao je bivši ministar Miro Kovač, javlja N1 televizija.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene