Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Legendarni kancelar

Ministar Kovač u domu Helmuta Kohla, evo kako on vidi problem s izbjeglicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Miro Kovač posjetio je u Njemačkoj Helmuta Kohla, bivšeg njemačkog saveznog kancelara i jednog od najvažnijih europskih političara druge polovice 20. stoljeća

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač posjetio je danas u njegovu obiteljskom domu u Ludwigshafenu Helmuta Kohla, bivšeg njemačkog saveznog kancelara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesreća Užas u Njemačkoj: Autobus se prevrnuo, ozlijeđeno je 27 učenika Slika nije dostupna Međunarodni tajnik HDZ-a U NJEMAČKOM TISKU 'Kriva je vlada Zorana Milanovića'

"Danas sam, u njegovu obiteljskom domu u Ludwigshafenu, posjetio Helmuta Kohla, bivšeg njemačkog saveznog kancelara, velikog Europljanina i osvjedočenog prijatelja Hrvatske. Unatoč zdravstvenim tegobama Helmut Kohl bio je izrazito vedar i dobro raspoložen", rekao je ministar Kovač i dodao da se je s „neumornim i možda najvećim Europljaninom današnjice složio kako je dosadašnji način upravljanja izbjegličkom i migrantskom krizom nezadovaljajući te da je dovedena u pitanje sama opstojnost Europske unije“.

Ministar Kovač je kazao da „svojim građanima i svijetu Europska unija mora pokazati da je djelotvorna, da štiti efikasno svoje vanjske granice i da ima zajedničko rješenje. Potreban je angažman svih zemalja članica, ali pod europskom kapom. Moramo prestati djelovati provincijalno i napokon voditi svjetsku politiku" i dodao da „izbjegličku i migrantsku krizu možemo jedino riješiti ako se posvetimo njezinim uzrocima“.

"Europska unija mora u prvom redu humanitarno i razvojno pomagati na licu mjesta, u zemljama i regijama pogođenima ratovima i političkim krizama", zaključio je ministar Kovač nakon susreta s bivšim njemačkim kancelarom.

Nijedan poslijeratni njemački kancelar nije bio na dulje na vlasti od Helmuta Kohla (od 1982. do 1998.). Njegov ugled jednog od najvažnijih europskih političara druge polovice 20. stoljeća narušen je skandalom o ilegalnom financiranju njegove stranke CDU, koja je izbila na svjetlo dana nakon što je otišao iz politike.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene